içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cambazoğlu: Sualtında yaratacağımız Bodrum kenti dalış turizmini canlandıracak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye’nin ilk sualtı arkeologlarından ve profesyonel dalgıç Aşkın Cambazoğlu tarafından hazırlanan projede dünyada ilk kez bir turizm kentinin su altında bire bir aynısı yapılarak dalış turizmine kazandırılacak.

Cambazoğlu: Sualtında yaratacağımız Bodrum kenti dalış turizmini canlandıracak
Haberi Sesli Dinle

Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak proje hakkında açıklama yapan Cambazoğlu “Sualtında yaracağımız Yaşayan Bodrum Projesi ile dünya dalış turizminin gözü bu ilçeye çevrilecek. Yılda en az 10 bin turistin dalış yapacağı su altında yaşayan Bodrum projesi kapsamında yörenin tanrıçalarından ünlü isimlerin heykellerine, binlerce yıllık anfora parklarından begonvilli Bodrum evlerine kadar turistler su altında Bodrum’u yaşayacaklar” diye konuştu.Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Türkiye’nin ilk sualtı arkeologlarından, profesyonel dağlıç ve dalış eğitmeni evli ve iki çocuk babası 70 yaşındaki Aşkın Cambazoğlu geliştirdiği Sualtındaki Bodrum Caddesi ve Güzellikleri Projesi Bodrum ticaret Odası ve GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından destek gördü. Cambazoğlu, GEKA’nın projeleri arasında destek bekleyen ve dünyada ilk kez karadaki bir antik kentin 15-20 metre derinlikte suyun altında canlandırılacağı proje ile ilgili bilgi verdi.

 

 

TURİSTİK GÜMBET KOYUNDA SU ALTINDA YENİ BİR BODRUM YARATILACAK

 

Cambazoğlu her yıl yüz binlerce turistin tatil yaptığı dünyaca ünlü Gümbet koyunda 15-20 metre derinlikte gerçekleştirilecek proje kapsamında Bodrum Caddesi ve Sokakları, bu caddelerdeki begonville Bodrum Evleri, Yel Değirmenleri ile aralarında Ege’nin ünlü tanrıçaları Herodot, Poseidon, Kral Mousolos, Artemisia ve Bodrum’da iz bırakan Neyzen Tevfik, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Zeki Müren , Amiral Turgut Reis’in heykellerinin yer alacağı heykel parkı ile Anfora Parkı’nın yer alacağını belirten Cambazoğlu “Beşbin yıllık antik kentimizin tüm güzelliklerini suyun altında turistlere gösterebileceğiz. Yapacağımız oturma bankları ile dalış yapanlar su altında tanrıçalarla, antik dükkan, M.S. 2 . yüzyıla ait anfora parkı ve ünlü isimlerle fotoğraf çektirip inanılmaz anlar yaşayacak” diye konuştu.

 

 

PROJEDE DÜNYADA BİR İLK OLACAK ONBİNLERCE TURİST DALACAK

 

Cambazoğlu projenin dünyada ilk olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı “Dalış turizmi için daha önce uçak, gemi ve bazı heykeller batırıldı ancak ilk kez antik bir kentin karadaki kültürel ve doğal güzellikleri su altında canlandırılacak. Su altındaki yaşayan Bodrum projesinde ışıklandırma yaparak 24 saat internetten yayın yaparak güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşacağız”

 

 

3 MİLYON TL.YE MAL OLACAK ÜÇ GÜNLÜK EĞİTİM İLE DALIŞ YAPILACAK

 

Projeyi kendisine ait Barakuda Turizm Sualtı Sporları ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde gerçekleştireceğini belirten Cambazoğlu “Bodrum’da sekiz profesyonel dalış okulu var. Bizimde bünyemizde profesyonel dalış amiri, su altı adamı ve su üstü profesyonel eğitmenler var. Sualtındaki Bodrum projesine dalacak olan 3 günlük kısa bir eğitimden geçtikten sonra tüplü dalış yapabilecekler. Bu nedenle su altında gerçekleştireceğimiz Bodrum cadde ve sokaklarında yörenin en önemli değerlerinden Bodrum kayrak taşlarını kullanacağız. Sualtında yapacağımız yaşayan Bodrum Projesi’ni bir yılda en az on bin turistin ziyaret etmesini bekliyoruz. Proje maliyeti sağlandığını hayata geçirilmesi altı ayımızı alır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Tarih: 16-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum