içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Böyle festival görülmedi! Takanakuy Dövüş Festivali

Dünyada hala görmemiş ve keşfedilmemiş birçok yer bulunuyor. Onlarca festival ve gelenek yüzyıllardır devam ediyor. Sizler için bir hayli ilginç olan Takanakuy Dövüş Festivali’ni araştırdık. Bu festivalde katılımcılar birbirine vurarak stres atıyorlar. Üstelik bunun sonucunda herhangi bir ceza almıyorlar.

Böyle festival görülmedi! Takanakuy Dövüş Festivali
Haberi Sesli Dinle

Adı Takanakuy (Taky Unkuy) yani Dövüş Festivali. Peru’da her yıl And Dağları’na komşu olan Santo Tomas bölgesinde gerçekleştiriliyor.  Yerel halkın katıldığı Takanakuy (Dövüş Festivali), profesyonel dövüşçülerin yer aldığı bir şenlik değil. Halkın arasında birbirine düşman olan kişiler, festivalde kozlarını paylaşıyor! Amaç, stres atmak.

 

Bütün yıl boyunca kasabanın sakinleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve içlerinde biriken öfkeler bu toplu dövüş festivalinde yumruklar ve tekmeler halinde açığa çıkıyor. Maske takarak festivale katılan halk, intikam almak istediği kişiyle dövüşüyor. Partonunuzla, anlaşamadığınız iş arkadaşınızla veya gürültücü komşunuzla bu festivalde karşılaşıp, içinizdeki öfkeyi kusabilirsiniz.

 

Yapılan müsabakalarda ortaya kan çıkması ve rakibin yere düşmesi durumunda hakemler araya giriyor. Kavga eden Perulular canları acısa da birbirlerine sarılmadan ya da rakibini tebrik etmeden pistten ayrılmıyor.

 

Takanakuy: Boiling Blood and Healing Wounds in Peru - Americas Quarterly

 

Dünyanın Her Yerinden En İlginç 17 Festival - Şukela List

 

Takanakuy: Boiling Blood and Healing Wounds in Peru - Americas Quarterly

 

 

 

Tarih: 10-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum