içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrumlular Nikfer Kayak Merkezi’ne akın etti

Denizli’nin Tavas ilçesindeki Nikfer Kayak Merkezi hafta sonunda Bodrum, Muğla , Aydın ve İzmir’den gelenlerin akınına uğradı. Cumartesi ve Pazar Günleri kayak merkezi yüzlerce insanla doldu taştı. On gün içerisinde yoğun kar yağışı nedeniyle kayak merkezine gelenlerin sayısında yüzde 400 artış olduğu belirtildi.

Bodrumlular Nikfer Kayak Merkezi’ne akın etti
Haberi Sesli Dinle

Havaların soğuması ile birlikte Denizli ilinde bulunan Ege’nin en büyük kayak merkezlerinden Tavas ilçesindeki Nikfer Kayak Merkezi Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçesinden kar görmek isteyen oynamak isteyen ve kayak tutkunlarının akınına uğradı.

 

HAFTALARDIR KAR BEKLİYORDUK

Muğla, Aydın ve İzmir’den acentelerin otobüslerle turlar düzenlendiği  kayak merkezinde birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Muğla’ya 78 kilometre uzaklıktaki kayak merkezinde bulunan teleferik ile hem gezme hemde kayak yapma olanağını bulduklarını belirten Bodrumlu 25 yaşındaki pilates eğitmeni Merve Kaşıkçı “Nişanlım ve bir grup arkadaşım ile kayak merkezine geldik. Haftalardır kar yağmasını bekliyorduk. Yaklaşık 7-8 saat kar üzerinde geçirdik. Unutulmaz anlar yaşadık. Bodrum’da yaz hala devam ediyor ne yağmur ne soğuk var. Buraya kar yağdığını görünce hemen geldik ve güzel bir hafta sonu geçirdik. Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinden de yüzlerce kişi geldi” diye konuştu.

 

 

ON GÜNDE GELEN SAYISI YÜZDE 400 ARTTI

Tur rehberi Cemil Koca ise  son on gün içerisinde gelen yerli ve az sayıdaki yabancı turistin yüzde 400 oranında arttığını belirterek “Bu yıl kış çok geç geldi, Aralık ayında başlattığımız kar turlarına ilgi büyük olurdu ancak bu sene kar yağmadı,. Böyle oluncada gelen olmadı. Ancak son on gün bir hafta içerisinde yağan kar ile birlikte çevre illerden gelen tur otobüslerinde ve insan sayısında yüzde 400 artış oldu, bölgedeki pansiyonlarda doldu. Muğla, Aydın ve İzmir’e yakın olması nedeniyle insanlar günübirlik gelip dönebiliyor, Bodrum’da öğle saatlerinde denize giren akşam saatlerinde burada kayak yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki kar kalınlığının 15-45 santimetre arasında değiştiği belirtildi.

 

 

 

 

 

Tarih: 30-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum