içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrumlu öğrencilerden yeni yıl öncesi çevre temizliği

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri yeni yıl öncesi öğrenim gördükleri okulların bulunduğu köylerde çevre temizliği yaptı.

Bodrumlu öğrencilerden yeni yıl öncesi çevre temizliği
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy ve Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu öğrencileri “Doğa Dönüşüyor” etkinliği kapsamında yeni yıl öncesinde büyüklere örnek olacak bir çevre temizliği gerçekleştirdi. Etkinlikte sahiller pırıl pırıl yapıldı.

 

SOĞUK HAVA ENGEL OLMADI

Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen ilkokul öğrencilerinin Turgutreis sahilinde devam ettiği etkinlikte sahilde bulunan pet şişe, sigara izmariti, teneke kutular ve plastik şişeleri toplayarak torbalara doldurdu.

 

ETKİNLİKTE GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Kıyı şeridindeki çöpleri tek tek poşetlere toplayan minik öğrenciler büyüklerini, çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler. Öğrencilerin, doğanın korunması için duyarlılığın arttırılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik sonrası, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından, öğrencilere çevre temizliğinin ve geri dönüşümün önemi anlatıldı.

Bilinçsizce atılan her çöpün kıyılarımızı, denizlerimizi kirlettiği ve geleceğimize zarar verdiğini belirterek, neredeyse her köşe başında bulunan konteynırlara atıkların ayrıştırılarak atılması ve ekonomiye kazandırılmasının artık bir gereklilik olduğunun altını çizdiler.   

Öğrenciler ve temizlik görevlileri tarafından toplanan atıklar, ayrıştırma işlemlerinin ardından geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

 

 

 

 

 

 

Tarih: 17-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum