içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum Şehir Tiyatrosu 'Uçurtmanın kuyruğu' Maltepe'de sahne aldı

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Uçurtmanın Kuyruğu” isimli oyunuyla Maltepe Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali” kapsamında sahne aldı.

Bodrum Şehir Tiyatrosu 'Uçurtmanın kuyruğu' Maltepe'de sahne aldı
Haberi Sesli Dinle

Bodrum’da 27 Mart 2021 Dünya Tiyatro Günü’nde prömiyeri yapılan ve pandemi nedeni ile ancak dört kez oynanan oyun, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıktı. 2007 yılında hayatını kaybeden usta tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Savaş Dinçel’in kaleme aldığı oyunu Ali Şahin yönetti. Dinçel’e 2002 yılında düzenlenen 2. Lions Tiyatro Ödülleri ve Avni Dilligil Ödülleri’nde “Yılın Oyun Yazarı” ödülünü kazandıran oyunda, çocukluğundan beri disiplinle yetiştirilmiş ve disiplini saplantıya dönmüş bir adamın öyküsü sahnelendi. İki perdelik oyunun müziklerini Burak Duman, dekorunu Serkan Kader Aktu, kostümlerini Esra Meriç hazırladı.



BİR ADAMIN İÇ HESAPLAŞMASI SAHNELENDİ

 

Oyunda rol alan Yerkan Kahraman, Barış Hayta ve Ali Şahin, intihar etmeye karar verip veda mektubunu bitirdiğinde kapısı çalınan bir adamın, hiç tanımadığı misafiriyle karşılaşmasını ve iç hesaplaşmasını anlattı. Savaş Dinçel’in öğrencisi olan oyuncular sahneledikleri performanslarıyla izleyicilerin alkışlarını topladı. Oyun bağımsız jüri tarafından da takip edildi. Oyunun bitiminde Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman tarafından oyunculara plaket takdim edildi.

Tarih: 09-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum