içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum'da Rib Boat Fest renkli görüntülerle başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde deniz üzerinde ve karada ilk kez düzenlenen Bodrum Rib Boat Fest bugün akşam saatlerinde yapılan açılış ile denizcilik sektörüne kapılarını açtı. 11 Temmuz tarihine kadar açık kalacak fuarda deniz üzerinde ve karada denizcilik sektörünün teknolojideki son ürünleri tanıtılacak.

Bodrum'da Rib Boat Fest renkli görüntülerle başladı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Milta Marina’da bugün açılışı yapılan ve ilk kez düzenlenen Bodrum Rib Boat Fest’e yaklaşık 20 firma 15007e yakın ürünü ile katıldı. Denizde botların ve sürat teknelerinin tanıtıldığı festivalde karada ise tekne ve yat ekipmanları deniz tutkunları ile buluştu. Pandemiden sonra Türkiye’deki ilk denizcilik festivaline denizcilik sektörünün ilgisi büyük oldu. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Serkan Ceylan ile denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

 

235 BİN EUROLUK BOT GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKTI

 

Bodrum’daki Bodrum Boat Limited Şirketi tarafından ithal edilen 11 metre uzunluğunda ve 600 beygirlik motorları bulunan zodiak bot görenleri hayran bıraktı. Botun fiyatının 235 bin Euro’dan satışa çıkarıldığı belirtildi. İstanbul’dan gelerek fuarı ziyaret eden yat güvertesi kaplaması şirketi yönetici Erdem Ulubaş “Pandemiden sonra denizcilik dünyasını ve sektörünü bir araya getiren fuar aynı zamanda sektörü moralde veriyor. Burada son teknoloji ürünleri görme ve tanıma fırsatı buluyoruz. Yabancı markaların yanı sıra çok kaliteli yerli ürünlerde var” diye konuştu.

 

 

YAT TURİZMİ VE ÜRETİMİNİN KALBİ BODRUM’DUR

 

 

 

Uzman tasarımcılar ve üreticilerin iş birliğiyle hazırlanan, her biri ayrı bir marka olan tekne modellerinin sergilendiği ve Türkiye’nin deniz üstünde düzenlenen ilk butik deniz günleri olma özelliğini taşıyan fuarı ilk gün yaklaşık 2 bin kişi gezdi. Fuarın açılışında konuşan Kaymakam Bekir Yılmaz “Denizcilik ve özellikle Mavi Vatan bizim için gerçekten çok önemli. İlçemiz yat turizminin yat üretiminin Türkiye’deki kalbi gibi. İlçemizdeki bulunan üç marinada bu açıdan  çok önemli. Deniz bir tutku, deniz  tutkunlarının ve çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayacağı ve tedarik edebileceği bu fuar bu nedenle önemli. Normalleşme sürecinde yaptığımız ilk önemli organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

 

 

Fuarı organize eden Artı Fuarcılık Genel Müdürü Turan Gültürk ise "Önceliğimiz, yeni normalde sağlıkları için arayışlarının sınırlarını genişleten deniz tutkunlarına, hayalini kurdukları huzurlu günlerine en iyi karşılığı verebilecek alternatifleri en sağlıklı ortamda sunabilmek. Huzurlu günlerin özlemini çeken tüm deniz tutkunları, beğeneceklerine inandığımız birbirinden değerli deniz araçlarına ilişkin tüm ayrıntıları öğrenecekleri ve deneyimleyebilecekleri etkinliğe katılabilecekler” dedi. Fuar 11 Temmuz tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

 

Tarih: 07-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum