içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da oteller yüzde yüz dolu demek, turizme yapılmış en büyük ihanettir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı için beklenen hareketlilik başladı ancak turizmciyi memnun etmedi. BOYD (Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği) Başkanı Serdar Karcılıoğlu “Turizmci kendi ayağına kurşun sıkıyor. Hatta önüne gelen mikrofona oteller doldu rezervasyonsuz gelmeyin diye konuşan arkadaşların kendi otellerininde söyledikleri gibi dolu olmadığı da ayrı bir gerçek. Bu tür söylemler otellerimize yapılmış en büyük ihanettir” diye konuştu.

Bodrum’da oteller yüzde yüz dolu demek, turizme yapılmış en büyük ihanettir
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili öncesinde turizmciler beklentilerini ve hedeflerini SÖZCÜ’ye anlattı. Bodrum’da başlayan hareketliliğin yanlış yorumlanmaması ve abartılmaması gerektiğini belirten turizmciler gerçek dışı açıklamalardan kaçınmaları gerektiğini belirttiler.

 

ABARTILI AÇIKLAMALAR TURİZME İHANET ETMEKTİR

BOYD (Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği)  Başkanı Serdar Karcılıoğlu “Özellikle konaklama sektörü içerisinden bazı arkadaşların bu tür gerçekdışı beyanatlarını kınıyorum. Hatta önüne gelen mikrofona oteller doldu rezervasyonsuz gelmeyin diye konuşan arkadaşların kendi otellerinin de söyledikleri gibi dolu olmadığı da ayrı bir gerçek. Bu tür söylemler otellerimize yapılmış en büyük ihanettir. Evet maliyetlerinin altında sadece sıcak paraya olan ihtiyaçtan satılan odalarda gözle görülen bir doluluk olabilir ama bunu ayakları yere basan gerçek maliyetlerle oda satmayan çalışan tesislerimiz için söylememiz mümkün değil. Kısaca genel olarak bu bayram periyodunda ortalama dolulukta yüzde altmış altmışbeşi yakalayabilirsek büyük bir başarı yakalamış oluruz. Bu arada sıkışık trafik ve insan sayısındaki artışın gerçekte  son iki senedir ikinci konutlara olan yoğunluğun hepsinin otelleri doldurduğu anlamına gelen bu gerçekdışı beyanatlar önce Bodrum’a gelme planı yapan insanları başka bölgelere yönlendirilmesine ikinci olarak oteli dolu olmayan ama bu söylemler ile yatırımcısı tarafından “Bak Bodrum otelleri doluymuş sen niye dolduramadın” eleştirisi alan profesyonel yöneticilerimize büyük darbe vuruyor üçüncü olarak da Hükümetin bu ifadelere bakarak Vergi memurlarını otellere yönlendirmesine neden oluyor. Zaten sıkıntıda ve büyük bir borç yükü altında olan otellerimiz böylece gerçekdışı beyanatların altında kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Serdar Karcılıoğlu

Karcılıoğlu açıklamasının sonunda ise “ Özellikle turizm STK’larında görev alma şansı yakalamış aslında kendileri de birer profesyonel yönetici olan bu arkadaşları bu hassas konuda daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

 

ARAYAN SORAN ÇOK GELEN YOK

Yalıkavak Mahallesi’nde pansiyon işletmeciliği yapan evli ve iki çocuk annesi Ayşen İnci “kurban Bayramı rezervasyonu için eskiden çok insan arardı şimdi arayanlar yüzde 50 azaldı. Arayan soran çok ama fiyatları duyunca bir başka bayrama erteleyelim diyorlar. Yıllardır tatile gelen pansiyonumuza adeta abone olan insanlar var, yarısından fazlası ekonomik durumları iyi olmasına rağmen gelemediler.  Biz aşırı mazot, girdi ve giderlerimize oranla yüzde 30 zam yapabildik, neredeyse masrafımızı karşılamak amacıyla pansiyonu doldurmaya çalışıyoruz. İlçede doluluk oranı yüzde 100 diyenler var, vallahi bu bizde yok, kime sorduysak yüzde yüz dolu olanı da bulamadık, lahmacun gibi hayal satıyorlar galiba” diye konuştu.

 

Galip Gür

 

YAZLIKLARINA GELENLERİ TURİST GİBİ GÖRMEK DOĞRU DEĞİL, YÜZDE 100 DOLU DEĞİLİZ

Bayram tatilinin arefe günü yani bugün bodrum sahillerinde eski bayramlara göre sessizlik hakim olduğu görüldü. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin genel sekreteri Bodrumlu turizmci Galip Gür “Bodrum her bayramda mutlaka yoğunluk yaşar. Bu bayramda da yoğunluk yaşanması normaldir. Ancak Bodrum %100 dolu diyebilmemiz için rezervasyon sistemlerinde yer aradığımız zaman hiçbir sonuç almamamız lazım ancak şu anda bayram ortasında 1 gece bile yer baktığımızda birçok tesiste yer var görünüyor. Ayrıca Bodrum'da artık çok büyük bir yerleşik nüfus var şu anda herkes yazlık evine gelmiş veya gelme hazırlığı içersinde, dolayısı ile bu yoğunluğu Bodrum'a gelen turist sayısı ile karıştırmamak lazım. Daha önceki yıllardaki bayramlara göre bu bayramın biraz daha az yoğunlukta geçeceğini tahmin ediyorum. Bayramın birinci gününden sonra herkes kurbanı kestikten sonra tam doluluğa ulaşır diye düşünüyorum. Ama %100 dolu demek yanlış olur. Her zaman iptaller olur. Dolayısıyla rezervasyon yapmadan gelmeyin demek daha doğru olur” dedi.

 

 

 

Tarih: 09-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum