içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum'da 'Kente Karşı İşlenen Suçları' açıklayacaklar..

Bodrum Kent Konseyi tarafından yarın yapılacak basın açıklamasında YAŞADIĞIMIZ KENTE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR “ başlığı altında basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

Bodrum'da 'Kente Karşı İşlenen Suçları' açıklayacaklar..
Haberi Sesli Dinle

Bodrum Kent Konseyi bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi.

 

***Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak, her ay, “YAŞADIĞIMIZ KENTE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR “ başlığıyla BASINA VE KAMUOYUNA açıklama yapma kararı aldık.

 

***Kente karşı işlenen suç ne demektir? Kavramsal ve pratik düzlemlerde oldukça detaylı tartışmalar içeren bu ifadeyi kısaca özetlemek gerekirse, kentsel mekana, kentin tüm tarihi, doğal değerlerine, çevreye, ekolojik yaşama, kentin toplumsal yaşamına, tüm canlılarıyla birlikte kentli haklarına, adaletli bir kent yaşamının sürdürülmesine doğrudan ve/veya dolaylı olarak zarar veren, hakkın kullanımını engelleyen eylem ve uygulamalardır demek mümkündür. Bu bağlamda aslında, bu suçun oluşmaması, eylemin engellenmesi, zararın kaldırılması için yerel ve merkezi idare tarafından alınmayan kararları, yerine getirilmeyen görevleri, bu suça göz yummayı da bu çerçevede değerlendirmek doğru olacaktır.

 

***Kısaca tarif ettiğimiz, “KENTE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR” konusunda, ne acıdır ki, Bodrum dünya çapında örnek olmaya adaydır. Her ay onlarca konu ve örnekle karşınıza çıkabileceğimizin farkındayız.

Tarih: 31-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum