içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da hayırsever vatandaşların yaptırdığı okullar açılıyor, arsalarını bağışlayan hayırseverlerin isimleri de unutulmasın..!

Bodrum’un Akçaalan Mahallesi’nde hayırsever Emine Ersan tarafından yaptırılan ortaokul törenle açıldı. Sanatçı Numan Pekdemir "Hayırseverlerin elleri öpülür, bunlar çok önemli yardımlar. Ancak arsalarını bağışlayanların isimlerinin de anılması ve yaşatılması gerektiğine inanıyorum, umarım bu yanlışlık kısa zamanda düzeltilir" diye konuştu.

Bodrum’da hayırsever vatandaşların yaptırdığı okullar açılıyor, arsalarını bağışlayan hayırseverlerin isimleri de unutulmasın..!
Haberi Sesli Dinle

 

Bodrum’un Akçaalan Mahallesi’nde  sanatçı Numan Pekdemir’in dayısı Haris Tengiz ve eşi Hatice Tengiz tarafından Bodrum / Akçaalan da okul yapımı için bağışladığı arsaya hayırsever  Emine Ersan tarafından yapılan Ortaokul’un açılışı bugün törenle gerçekleştirildi.

Törene Bodrum Belediye Başkan yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, bu okulun müdürü Mehmet Pekdemir ve vatandaşlar katıldı.

Numan Pekdemir konu ile ilgili açıklamada “Dayım Haris Tengiz’i özellikle Turgutreisliler iyi hatırlarlar.Ölümünden önce de arsasından bir bölümünü yine Milli Eğitime bağışlamıştı.Eğitime çok önem veren biriydi mekanı Cennet olsun” dedi.

 

 

ARSALARI BAĞIŞLAYAN HAYIRSEVERLERİN İSİMLERİ UNUTULMASIN

Pekdemir sözlerini “Elbette bağışlarla yapılan okullar ve bağışçılarımız her tür takdirin üstündedir.Dayım,Milli Eğitimin okul yapması için tarihini hatırlamıyorum bu arsayı çok seneler önce bağışladı. Hatta ‘Dayı senin adını verirler bu okula açılışı beraber yaparız artık’ deyince bakalım görecekmiyiz o günleri demişti. 105 yaşında dört sene önce vefat etti.

Yeğeni olarak benim dileğim bu okula, Haris Tengiz adının da ilave edilmesidir. Veya başka bir formülün bulunmasıdır. Sabancı lisesini de Sabancı ailesi yaptırdı. Çok güzel teşekkür ederiz. Ama bu arsayı bağışlayan rahmetli Mustafa Alkaç amcamızın görünür bir yerde adı nerede? Eleştirmiyorum yanlış anlaşılmasın ama hata yapılmışsa da düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

Tarih: 20-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum