içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum’da fırtına tekneleri batırdı, ilçede hayatı felç etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde şiddetini arttıran fırtına tekneleri batırdı, sahillerdeki işyeri ve evleri sular altında bıraktı. Elektrik ve iletişim hatlarının saatlerce kesildiği kentte kabus yaşandı. Bodrum karanlığa gömüldü.

Bodrum’da fırtına tekneleri batırdı, ilçede hayatı felç etti
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran fırtına kabus yaşanmasına neden oldu.

 

DENİZCİLER VE KAPTANLAR TEKNELERİNİN BAŞLARINA KOŞTU

 

Saat 22.00 civarında etsini arttıran ve saatde ki hızı 60 km. yi aşan fırtınada Kumbahçe koyundaki tekneler karaya sürüklendi, bazıları battı. Kumbahçe ve Paşatarlası sahilinde ev ve işyerleri saatlerce dev dalgaların etkisi altında kaldı ev ve işyerlerini sular bastı. Halikarnas iskelesinde bağlı bulunan yaklaşık 45 tekne ve çalışanları zor anlar yaşadı. Teknelerin motorlarını çalıştırarak tonozlarından kurtulmadan beton iskeleyi çarpıp parçalanmamaya çalışan tekne sahipleri tepki gösterdi.

Kumbahçe Tekne Kooperatifi yöneticisi Mehmet Ali Kantarmış  yaptığı açıklamada “Fırtına, evet fena biraz. Geleceği biraz belliydi ama bu kadar beklemiyorduk. Herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece tonozlarla ilgili bir problemimiz var. Sezon başından itibaren, aynı zamanda ben Bodrum Kumbahçe Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım. Sezon başından itibaren tonozların eski olduğunu, yıllardır kullanılan tonoz olduğunu, bunların değişmesi gerektiğini, %80’ini kendi imkanlarımızla değiştirdik. Tekneler tehlike altında şu an, bakın gördüğünüz gibi hepsi ileride çarptı çarpacak. Makineleri çalıştırdık, çünkü tonozlar yok. Tonoz olmuş olsaydı tekneler bu şekilde duracaktı. Gördüğünüz orada bir tekne duruyor. Bazı tekneler zarar gördü. Yani bizim istediğimiz tonozların sağlam olmasıydı. Tonozlar sağlam olduğu sürece burada fazla bir şey olmaz. Yani nasıl olabilir teknenin babası patlar, o tekne sahibini ilgilendirir. Ama tonozun burada patlaması belediyeden kaynaklı bir sorun. Tekne başına yılda 6- 25 bin TL. para ödüyoruz, hizmet alamayacaksak bu parayı niye ödüyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

BODRUM KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

 

Fırtına nedeni ile turistik ilçenin büyük bölümünde saatlerce elektrikler kesildi, internet ve iletişim hatları çalışamaz hale geldi. Bazı ev ve işyerlerinin güneş enerjileri hasar gördü. Ağaçlar devrildi.

 

 

 

Tarih: 16-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum