içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bodrum Belediye Meydanı'nda Suruç protestosu

2015 yılında meydana gelen canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiği, 105 kişinin yaralandığı Suruç Katliamı’nda adaletin sağlanmadığını iddia eden siyasi parti üyeleri Bodrum Belediye Meydanı’nda protesto ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda Suruç protestosu
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen protesto ve basın açıklamasında 2015 yılında meydana gelen canlı bomba saldırısı sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiği, 105 kişinin yaralandığı Suruç Katliamı’nda adaletin sağlanmadığı iddia edildi. Protesto ve basın açıklamasına CHP, HDP, EMEP ve Sol Parti üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Meydana Suruç’u Unutma Unutturma ve Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganları ile gelenler ardından basın açıklaması yaptı.

 

ONLAR UMUDUN ÇOCUKLARI DÜŞ YOLCULARIYDI

 

Ortak basın açıklamasını EMEP İlçe Başkanı Uğurcan Çakar okudu. Çakar açıklamasına

Onlar umudun çocuklarıydı, onlar düş yolcularıydı. Onları bizden koparan, insana yapılan en alçakça saldırı biçimiyle katleden zihniyeti gayet iyi tanıyoruz, diyerek başladı ve “ Yanı başımızda cihatçı çeteler cirit atarken, ülke sınırlarımızı delik deşik edip canımıza kastederken onlara öfkeli çocuklar dediler. Bizler bu coğrafyanın aydınlığı için mücadele ederken, halklarımızın kardeşliği ve Barış için çaba gösterirken bu alçak çeteleri üzerimize saldılar. Diyarbakır'da, Suruç'ta, Ankara'da onlarca canımızı bizden aldılar. Suruç'ta yitirdiğimiz 33 can bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Onlar karanlığı yırtmak için, barış için, çocuklara umut ve heyecan taşımak için yola çıkmışlardı. Onlar yaşamları boyunca üniversitelerde, mahallelerde, fabrikalarda, grev çadırlarında, çevre mücadelelerinde oldular. Sömürüye karşıydılar, doğanın yanındaydılar, parasız eğitim, parasız sağlık istediler, bunun için mücadele ettiler. Ve 20 Temmuz 2015'te insanlık düşmanı bir alçağın göz göre göre saldırısına uğradılar” ifadelerini kullandı.

 

 

BİZ BU TOPRAKLARI ÇOK SEVDİK, SEVİYORUZ

 

Çakar açıklamasının devamında ise “ Biz bu toprakları çok sevdik, seviyoruz. Tarihimiz ne kadar acılarla dolu olsada umudumuzu hiç yitirmedik. Bizleri ölümle, katliamlarla yıldırmaya çalışanlara inat mücadele etmeye devam edeceğiz. 33 düş yolcusunun kavgasını geleceğe taşıyacağız. Halklarımızın barış içinde bir arada yaşadığı, emeğin hakkını aldığı, çocuklarımızın yarınlara umutla baktığı bir ülkeyi mutlaka kuracağız. Onlar bizim mücadelemizde yaşıyorlar ve yaşamaya devam edecekler. Cihatçı katilleri üzerimize salan zihniyet mutlaka kaybedecek. 6. yılında Suruç için adalet talebi, Soma maden katliamında ve Çorlu tren katliamında alevlenen, Berkin Elvan'dan Metin Lokumcu'ya uzanan, kadınların ve nefret cinayetlerine karşı LGBTİ + ların çığlığında yayılan, art arda ırkçı saldırılara maruz kalmış Kürtlerin ve tüm mazlum halkların ulusal soluğunda yankılanan adalet arayışlarıyla bir kez daha buluşup özdeşleşiyor. 33 düş yolcusu ölümsüzdür” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Protesto ve basın açıklaması katılımcıların, ölen 33 kişinin anısına denize kır çiçekleri bırakması ile sona erdi.

 

Tarih: 20-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum