içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bestekar Alaeddin Yavaşça Bodrum’da konserle anıldı

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ünlü bestekar Alaeddin Yavaşça Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen konser ile anıldı.

Bestekar Alaeddin Yavaşça Bodrum’da konserle anıldı
Haberi Sesli Dinle

23 Aralık 2021 tarihinde 95 yaşında iken yaşamını yitiren Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Herodot Kültür Merkezi’nde Bodrum Müzik Akademisi Korosu tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’yı Anma Konseri” ile anıldı. Sunuculuğunu ünlü sanatçı Mustafa Yolaşan’ın yaptığı konserin şefliğini ise Faruk Salgar üstlendi.

 

YAVAŞCA’NIN BESTELERİ SESLENDİRİLDİ

Konserin ilk bölümünde Alaeddin Yavaşça’nın Hicaz makamında bestelediği eserler solistler Ethem Sakioğlu, Güler Çelik, Merve Gür, Ahmet Ölçer ve Dilber Ersu tarafından seslendirildi. Udi Gürkan Öztürk’ün taksimi ise sanatseverler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

 

Alaeddin Yavaşca

 

TRT SANATÇILARINDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Konserin ikinci bölümünde ise TRT sanatçılarından Güler Basu Şen Kürdilihicazkar ve Nihavend makamında eserler okudu. Necip Kutluay, Reyhan Değer, Çiğdem Özürün solo performanslarıyla büyük alkış aldılar.,TRT sanatçısı Pınar Yorgancılar,  seslendirdiği nihavend şarkılarıyla konsere eşlik etti. İzleyiciler arasında bulunan TRT sanatçılarından Ayşe Yazgan Batıgün, Şakir Öner Günhan, Melihat Gülses sahneye çıkarak  “Sevgi deli gönülden gönüle bir akıştır” isimli şarkıyı hep beraber okudular. Konserin kapanışında ise Alaeddin Yavaşça’nın taş plaka okuduğu “Dönülmez akşamın ufkundayız” adlı şaheseri barkovizyondan sunularak okunması ise sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

 

 

Tarih: 22-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum