içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BESİAD Başkanı Nazlıoğlu “İş İnsanları Zirvesi Bodrum ve Türkiye için çok önemli”

Ekim ayının sonunda düzenlenecek olan 9. GESİFED- BESİAD İş İnsanları Zirvesi öncesinde açıklama yapan Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Neslihan Nazlıoğlu “Enflasyon ve ekonomik kriz herkesi vurdu. İş insanları günümüzde bırakın orta ve uzun vadeli plan yapmayı, ayakta duramıyor, önümüzdeki seçim yılı nedeniyle tüm yatırımlar beklemeye alındı, iş dünyası durumdan memnun değil” diye konuştu.

BESİAD Başkanı Nazlıoğlu “İş İnsanları Zirvesi Bodrum ve Türkiye için çok önemli”
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  Muğla’nın Bodrum ilçesinde 27- 29 Ekim 2022 tarihleri arasında Bodrum’un ve bölge ekonomisinin kalkınması için daha önce Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD)  ve Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) tarafından düzenlenecek olan Uluslararası 9. İş İnsanları  Zirvesi öncesinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu iş dünyasını enflasyon ve ekonomik kriz kadar belirsizliğinde vurduğunu söyledi.

 

BÖLGEDEKİ YENİ YATIRIMLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Nazlıoğlu Aydın, Muğla ve Denizli bölgelerindeki iş insanları ile Romanya, Kosova, Ukrayna, Azerbaycan ve Moldova’dan yaklaşık 200 iş insanının katılacağı zirvenin bölgede yeni yatırımlar için fırsat yaratacağını belirterek “Zirvede iş insanları olarak  son yıllarda etkisini giderek daha çok hissettiren küresel ısınmaya da dikkat çekilecek, dijital markalaşma alanında yürütülecek çalışmalar ile katılımcıların bilinçlendirilmesi en öncelikli konuların başında yer alacak. Yüz yüze yapılacak görüşmeler, paneller, gala ve Mavi Tur gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak zirvede, katılımcılara geniş bir network imkânı sunularak, kendi pazarları dışında ticaret yapma imkânı da tanınacak” ifadelerini kullandı.

 

 

ENFLASYON VE FAİZ POLİTİKASI İŞ İNSANLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Nazlıoğlu açıklamasının devamında uygulanan enflasyon ve faiz politikasının sadece iş dünyasını değil tüm Türkiye’yi derinden etkilediğini belirterek “Bu iş dünyasında ciddi sıkıntılar yarattı.  İş dünyasının şu anda ciddi finansman sıkıntısı var. Yatırım yapmak ve yatırımları büyütmek istediğimiz bir zamanda aksine ayakta kalmak için yoğun mücadele veriyoruz. Faizlerin yüksek olması bankaların kredi vermekte iştahsız davranması iş dünyasını karamsarlığı itiyor. Girdi maliyetlerinin artmasının yanı sıra yüksek gibi görülen cirolar aslında kar marjı ile orantılığında çok düşük kalıyor” diye konuştu.

 

BEY YILDIZLI OTELLER DOLDU, TATİL YAPAN ORTA KESİM KALMADI

Nazlıoğlu yaşanana ekonomik sıkıntı nedeni ile turizm bölgesi Bodrum’da beş yıldızlı otellerin sezonda doluluk yaşadığını belirterek “Ancak küçük ölçekli pansiyon, butik otel ve moteller boş kaldı. Çünkü tatil yapan orta kesim kalmadı. Zengin daha zengin oldu. Bu nedenle turizmci ciddi sıkıntılar yaşadı” dedi.

 

SEÇİMLER ÖNCESİ BELİRSİZLİK İŞ DÜNYASINI KAYGILANDIRIYOR

2023 yılında yapılması planlanan seçimler öncesinde yaşanan belirsizliğin iş dünyasında gerginlik yarattığını ve duraklamaya neden olduğunu belirten Nazlıoğlu “Ekonomik politikalar nedeniyle iş dünyası üzerinde kaygıyı atamadı. Bunu söylemekten üzüntü duyuyorum ama seçim öncesi iş dünyası bekle gör temasıyla hareket ediyor” dedi.

 

BODRUM NİTELİKLİ GÖÇE HAZIR DEĞİLDİ

Pandemi nedeniyle nüfusun ilçede yüzde 300 arttığını belirten Nazlıoğlu “Bodrum ne yazık ki pandemi nedeniyle nitelikli göçe hazırlıksız yakalandı. Bu nedenle 180 bin olan nüfus 500 binlere çıktı. Sezon ortasında turizmde hareketlilik artınca, alt yapı, elektrik, her gün patlayan su hatları, digital alt yapı eksikliği ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Bütün bunları iyi bir planlama ile aşabilecek yapı ve birikime sahibiz. Yeter ki Bodrum’da STK’lar yerel yönetim ve iş dünyası birlikte hareket edebilme ortamını yaratsın. Bu nedenle ekim ayı sonunda düzenleyeceğim iş dünyası zirvesi hem Bodrum hem Ege ve dolayısı ile ülkemiz için gerçekten etkili ve iş dünyasına yeni ufuklar açacak bir etkinlik olacak” diye konuştu.

 

Tarih: 27-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum