içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Batı Trakya’da tank ve zırhlı birlik hareketliği heyecan yarattı

Yunanistan’ın Dedeağaç (Evros) ilinde tankların ve zırhlı araçların karayolundan TIR’larla sınıra yakın bölgelere taşınması vatandaşları heyecanlandırdı.

Batı Trakya’da tank ve zırhlı birlik hareketliği heyecan yarattı
Haberi Sesli Dinle

Tank ve zırhlı araçların bölgeye sevk edilmesi Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde yaşanan sınır bölgesindeki hareketliliğin ardından gelmesi Batı Trakya köy ve kasabalarında heyecan yaşanmasına neden oldu. Yunanistan’ın Dedeağaç (Evros) ilinde yayın yapan www.evrosnews.gr haber sitesinin okuyucularına video ve fotoğraflarla duyurduğu haberde Yunanistan askeri birlikleri ve TIR’ların Türkiye ile Yunanistan sınır bölgesine karayolundan sevk edilmesinin ve sevkiyatın uzun sürmesi vatandaşların heyecanına ve gerginliğine yol açtığı duyuruldu.

 

BATI TRAKYALI VATANDAŞLARDA HEYECAN YARATTI

Uzun TIR kuyruklarında sevkiyat içerisinde tank, zırhlı, araç askeri kamyonların yer aldığı görüldü. Haberde pek çok vatandaşın göçmenler nedeniyle Türkiye –Yunanistan arasındaki Meriç sınır hattında yaşanan gerginliğin neden olduğu yorumuna kapıldığı belirtildi.

 

 

İTALYANLARA AİT ASKERİ BİRLİK

Gazete haberinde sevkiyatın ana konusunun NATO'ya ait olan İtalyan silahlı kuvvetlerine ait  askeri araçların ve askeri personelin Dedeağaç Limanı’nda feribottan indirildikten sonra Batı Trakya üzerinden balkanlara ve Baltık ülkelerine taşındığı belirtildi.

Yunanistan bir ay önce Meriç sınır bölgesine iş makineleri ile 3 metre derinliğinde 12 metre genişliğinde dev hendekler kazmaya başlamış, geçen hafta ise sınırdaki 46 kilometrelik çelik çit ve duvarın gözetleme kuleleri ile güçlendirilerek 80 kilometre daha uzatılması için karar almıştı.

Tarih: 27-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum