içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başbakan Cumhurbaşkanı'ndan Parlamentoyu feshetmesini ve seçim çağrısı yapmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile yaptığı görüşmede Bayan Sakellaropoulou'dan Parlamentoyu feshetmesini ve 21 Mayıs'ta ulusal seçim çağrısı yapmasını istedi.

Başbakan  Cumhurbaşkanı'ndan Parlamentoyu feshetmesini ve seçim çağrısı yapmasını istedi.
Haberi Sesli Dinle

Yunanstan 'da yayınlannan protothema.gr 'ye göre  Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile yaptığı görüşmede Bayan Sakellaropoulou'dan Parlamentoyu feshetmesini ve 21 Mayıs'ta ulusal seçim çağrısı yapmasını istedi.Cumhurbaşkanı ile görüşmenin hemen ardından, Mitsotakis vatandaşlara hitaben yaptığı ve ulusal hedefe ulaşmanın koşulu olan ekonomik istikrarı, piyasalara ve ortaklara duyulan güveni korumanın önemini anlatan bir bildiri yayınlanacağını söyledi.  

 

MECLİSİN FESH EDİLMESİN İSTEDİ

Başbakan, Mitsotakis, Meclis'in feshedilmesini ve 21 Mayıs'ta seçimlerin ilan edilmesini talep eden kabine kararıyla dosyayı teslim etti. Başbakan, önce Cumhurbaşkanı'na hitaben, "Parlamentonun feshedilmesini ve 21 Mayıs'ta seçimlerin ilan edilmesini tavsiye ettiğimiz kabine yasasını size iletmekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

 

 

Mitsotakis “Vatandaşların onları kimin yönetmesi gerektiğine karar vermesi için verimli bir argümanlar karşılaşması olmasını diliyorum.

Son olarak, seçim öncesi dönemin vatandaşların seçimlere mümkün olan en yüksek düzeyde katılımı için bir sıçrama tahtası olmasını diliyorum. Gençlerin seçimlere katılımı bir kumardır ve gelecekleri hakkında kendileri karar verebilmeleri için katılmaları önemlidir” dediği ve K. Sakellaropoulou’nun ise “ Ülkenin iyiliği için sakin ve verimli bir seçim öncesi dönemi geçirdiğiniz için çok teşekkür ederim” dediği açıklandı.

Tarih: 22-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum