içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Balıkçılığın Formula 1’i Bodrum’da yapılacak.

MUĞLA’NIN Bodrum ilçesinde 12-15 AĞUSTOS 2021 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve balıkçılığın Formula 1' i olarak adlandırılan 5. MOST (Mediterranean Offshore Sportfishing Tournament) Sportif Balık Avcılığı Bodrum Turnuvası, denizciliğin yeni trendlerinden olan 'sportif balıkçılık' faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.

Balıkçılığın Formula 1’i Bodrum’da yapılacak.
Haberi Sesli Dinle

Turnuva ile ilgili anterhaber.com'a  açıklama yapan MOST yönetim kurulu üyesi Av. Can Özer “Turnuvanın temel amacı çok balık tutmanın ötesinde gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile geleceğimizi korumak ve bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamaktır” diye konuştu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak koyu açıklarında bu yıl beşinci kez 12-15 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenecek ve sportif balıkçılığın öncülüğünü yapacak olan yarışmanın heyecanı başladı.  Merkezi Amerika’da bulunan IGFA’nın (International Game Fish Association) kuralları çerçevesinde düzenlenen MOST Bodrum (Mediterranean Offshore Sportfishing Tournament – Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası) turnuvasına Rusya, Yunanistan, Hollanda, Azerbeycan ve Türkiye’den 45 sportif balıkçı teknesi ve yaklaşık 320 yarışmacının katılacağı açıklandı.

 

 

BÜYÜK BALIK TUTKUNLARI BODRUM’DA BULUŞACAK

 

MOST Yönetim Kurulu Üyesi Av. Can Özer yaptığı açıklamada büyük balık tutkunlarını bir araya getireceklerini belirterek “Turnuvanın amacı Türkiye’de Dr. Serdar Günseren ve Elvio Pennetti’nin temsil ettiği IGFA’nın görevi sportif balıkçılıkla ilgili rekorları kayıt altına almak, bu alandaki kuralları belirlemek, onamak, tüm dünyada tatlı ve tuzlu  su yaşam alanlarını korumak. Turnuvada, katılıma uygun donanımdaki tekneler, kılıç ve ton balığının yanı sıra bölgede bolca av veren diğer balık türlerini avlayacak, yakaladıkları balıkların boyları ve ağırlığına göre puan kazanacaklar” diye konuştu.

 

 

SPORTİF BALIKÇILIĞIN FORMULA 1’İ OLARAK BİLİNİYOR

 

Özer yaptığı açıklamada  Offshore Big Game (Açık Deniz büyük balık avı) kategorisinde düzenlenecek turnuvanın  bu özellikleri ve yurt dışından katılan birbirinden önemli konukları ile sportif balıkçılığın Türkiye’deki Formula 1’i olacağı belirterek “Son yıllarda dünyanın en popüler hobileri arasında yaygınlaşan “sportif balıkçılık” ülkemizde de önemli takipçilere sahip. Üç bir yanı denizlerle çevrili ve bu hobi için oldukça elverişli bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra birçok doğa ve deniz sever de Türkiye’de düzenlenen uluslararası sportif balıkçılık turnuvalarına büyük bir keyif ve heyecanla katılıyor. Bu heyecanı Bodrum’da ve ülkemizde yaşattığımız için mutluyuz” dedi.

 

EN BÜYÜK BALIĞIN PEŞİNDEN GİDECEKLER

 

Özer MOST’UN temel amacını ise “Türkiye’de sportif balıkçılığı yaygınlaştırarak, dünyada önemli bir deniz turizmi elçisi olmak, doğa ve çevre bilincini geliştirmek, yaygınlaştırmak, sürdürülebilir çevre anlayışı için farkındalık yaratmak, deniz turizmini geliştirmek, Türkiye’yi farklı alanlarda tanıtarak, dünyanın her yerinden farklı insanlara dokunmak. Sportif balıkçılığa gönül vermiş yerli ve yabancı katılımcıların bir araya geldiği  MOST Bodrum turnuvasında heyecan dolu anlar ve nefes kesen deneyimler her zamanki gibi sportif balık avcılığı tutkunlarını bekliyor olacak.” dedi.

 

 

CENTİLMENLİK VE DOĞAYA SAYGIYI ÖN PLANDA TUTAN BİR TURNUVA

 

Özer konuşmasının sonunda ise “Bu turnuva katılımcıların gönüllü olarak katıldıkları centilmenlik, doğaya ve bireylere saygı gibi değer ölçülerine sahip, kendine özgü geliştirilmiş kuralları olan sportif bir yarışma etkinliğidir. Dolayısı ile bu etkinliğin amaçlarından biri, çok balık tutmanın ötesinde gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile geleceğimizi korumak ve toplumsal farkındalık yaratarak bireylerin sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

 

Tarih: 25-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum