içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bakan Karaismailoğlu'ndan yeni Milas Ören karayolu müjdesi

Muğla’nın Milas ilçesinde bugün ziyaretlerine başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı turistik Ören yolu ile ilgili müjde verdi.

Bakan Karaismailoğlu'ndan yeni Milas Ören karayolu müjdesi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Beçin Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının çalışmaları hakkında açıklama yaptı.  

Muğla Valisi Orhan Tavlı,  AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı toplantıda, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının çalışmalarının istihdam ve ticaret hacminin artması açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, bugün Türkiye genelinde 26 milyonluk araca sorunsuz bir şekilde hizmet eden bir sistemin inşa edildiğini belirtti. Kara, deniz ve hava yollarında yapılan yatırım ve hizmetlerle 20 yıldır vatandaşlara güvenlik ve konfor sunduklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de hedeflenen ticaret hacminin yakalanabilmesi için ihtiyaç duyulan yatırım ve altyapı hizmetlerini Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirterek “Türkiye’nin her tarafında büyük güçlü Türkiye için bıkmadan usanmadan 7/24 çalışıyor.  Yine vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak, onun hayatına konfor katmak dolayısıyla bütün bölgelere sanayisine üretimine tarımına turizmine önemli katkılar sağlamak için topyekun bir mücadele veriyoruz. Biz bütün Türkiye’nin her tarafına dağılmış böyle karıncalar gibi çalışan tam 700 bin kişilik bir kadroyuz.”  Dedi.

 

 

YENİ ÖREN-MİLAS KARAYOLU MÜJDESİ

Konuşmasında yeni Milas-Ören karayolu için çalışmaların başlayacağını müjdesini veren Karaismailoğlu  “Türkiye, bölgemiz büyüyor gelişiyor. İhtiyaçlar da artıyor. Sonuçta 20 yıl önce Türkiye’de 30 milyar dolarlık bir ticaret hacmi vardı. Bugün geldik 225 milyar dolara… Bu yıl 250 milyar dolara çıkacağız. Önümüzdeki yıllarda 500 milyar dolara çıkacak bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelin altyapısını da bütün Türkiye’ye yayıyoruz. Bugüne kadar 6 bin kilometre olan bölünmüş yolu, 28 bin 700 kilometreye çıktı. Biz bunu artık 38 bin kilometreye çıkarmanın planını yaptık. Bugünden çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Muğla’da da önemli çalışmalarımız var. Burası Türkiye’nin en kıymetli yerlerinden birisi, turizmin başkenti aynı şekilde tarımda çok özellikleri var bu bölgenin. Bu bölgeye ne yatırım yapsak azdır ve yerindedir. Biz yaptığımız yatırımlarda bir bölgeye 1 liralık yatırım yaptığımızda, aynı şekilde tam 10 katını üretimde hissediyoruz, görüyoruz. Ticaret hacminin 10 katına çıkması tabi ki bu güçlü altyapı sayesinde oluyor. Biz de yollarımızı akarsuya benzetiyoruz. Nasıl akarsular gittikleri yeri canlandırıyorlar, yeşillendiriyorlar, oraya bereket getiriyorlar yollarımız da aynı şekilde. Ne kadar hızlı ve güvenli ulaşım varsa o bölgenin üretimine istihdamına katkı sağlıyorsunuz. Çok önemli işler yapıldı. Bunun bilincindeyiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde durmak yok yola devam diyorum.” Diye konuştu.

Toplantı sonunda Ören Tersane Kooperatifi Başkanı Gemi Mühendisi Macit Gündoğdu Karaismailoğlu’na tekne maketi hediye etti. Karaismailoğlu ve beraberindekiler Bodrum’a geçti.

Karaismailoğlu Bodrum İskele Meydanı’ndaki Denizcier Derneği’nde vatandaşlarla buluşacak.

 

Tarih: 17-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum