içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aysel hemşire koşa koşa kanseri yendi, madalya ve kupaları topladı

Emekli hemşire 70 yaşındaki Aysel Yıldız yıllarca atletizmde rekorlar kırdı. 2 yıl önce kansere yakalanan Aysel hemşire kanseri koşarak yendi ve yine piste çıktı yine madalya ve kupaları topladı.

Aysel hemşire koşa koşa kanseri yendi, madalya ve kupaları topladı
Haberi Sesli Dinle

Bugüne kadar Türkiye ve Balkan rekorları kıran hemşire Aysel Yıldız “Yıllarca koştum sayısız başarılar elde ettim, 2 yıl önce yakalandığım kanserden yine koşarak kurtuldum. Bu haftada Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası’nda iki madalya kazanarak eski günlerime döndüm. Koşmak bana ilaç gibi geliyor” diye konuştu. Yıldız rekorlarını ve kanseri nasıl yendiğini anterhaber.com'a anlattı, bu hastalıkla mücadele edenlere önerilerde bulundu. İzmir’de yaşayan evli ve iki çocuk bir torun sahibi 70 yaşındaki emekli hemşire Aysel Yıldız yıllarca pistlerde yarıştı. 60 yaşında emekli olduktan sonra atletizme başladı.  400-800 ve 1500 metrelerde Türkiye ve Balkan rekorları kırdı. 2019 yılında Uluslar arası İstanbul Maratonu’nda 42 kilometre 195 metreyi 4 saat 41 Türkiye’de koşarak maraton rekoru kırdı.

 

 

DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIRKEN KANSERE YAKALANDI

 

Aysel hemşire bugüne kadar 200’e yakın madalya 60 kupa kazandığı yarışmalarda 2019 yılında Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na hazırlanırken kolon kanserine yakalandığını belirterek “Maratonda Türkiye rekoru kırıp en iyi dereceyi yapmıştı. Ve kendimi önemli yarışmalar öncesi çok iyi hissederken biden halsizlik ve güçsüzlük başladı. Yapılan tetkiklerde kolon kanseri olduğum ortaya çıktı. Başlarda moralim çok bozuldu. Ameliyat oldum ardından sekiz aylık bir kemoterapi süreci geçirdim. O süreçte çok acılar çekiyor insan. Bizde maraton antrenmanıda çok zordur, saatlerce koşmak zorundasınız, geceler adele eklem ağrılarından uyuyamazsınız ama bu kemoterahi kadar vücudu halsiz güçsüz bırakan bir şey yoktur. Bu süreçtede antrenmanları azalttım ama sporu asla bırakmadım, moralimi en üst düzeyde tutmaya başardım” diye konuştu.

 

 

KOŞUN YÜRÜYÜN DOĞA İLE BAŞBAŞA OLUN, HAYAT YAŞADIĞINIZ SÜRECE GÜZEL

 

Hemşire Aysel Yıldız “Onlarca ülkede yarış koştum, hastalığım sürece o yarışları gözümün önüne getirdim. Bir daha eski günlerime geri dönüp dönemeyeceğim korkusunu yaşadığım günler oldu. Ancak maratonun verdiği irade ve yarışma azmi beni hayattan koparmadı. Benim gibi kanser hastalarına önerim bol bol doğada spor yapıp morallerini yüksek tutsunlar stresten uzakta yaşasınlar. Yaşamın pardonu olmuyor, yaşadığımız nefes aldığımız her saniye çok önemli çok güzel. Hastalığımı spor ile yendikten sonra yeniden düzenli antrenmanlara başladım” dedi.

 

 

KANSERDEN SONRAKİ İLK TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İKİ ALTIN MADALYA KAZANDI

 

Yaklaşık sekiz ay önce antrenmanlara başlayan ve Milli Takım Antrenörü Birsen Kılıç ile eşi Ferhan Yıldız’ın önemli destekleriyle eski günlerine döndüğünü belirten Aysel Yıldız geçtiğimiz hafta sonunda Atletizm Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen ve 35 ilden 265 sporcunun katıldığı Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası’na katıldı. Yıldız katıldığı 400 ve 800 metre yarışmalarında yine birinci olarak altın madalyanın sahibi oldu. Madalya ve kupalarını atletizm pisti üzerinde SÖZCÜ okurları için paylaşan Yıldız “2 yıldır yarışmamıştım, çok heyecanlıydım, 400 ve 800 metre yarışları çok zordur sürat ve dayanıklılık ister. Ancak iki yarışıda birinci bitirerek eski günlerime döndüm. Şimdi önümdeki hedef Eylül ayında Arnavutluk’ta yapılacak Balkan Şampiyonası’nda iki Balkan ve Türkiye Rekoru kırarak ülkeme yine iki altın madalya kazandırmak olacak. Koştukça yaşıyorum, yaşadıkça koşacağım” diye sözlerini tamamladı.

 

 

Tarih: 04-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum