içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Av sezonu başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen av sezonu açılışında önce deniz temizliği yapıldığı ardından denize 25 bin çipura yavrusu bırakılarak açılış yapıldı. Balık avcıları tören sonrasında denize açıldı.

Av sezonu başladı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi Limanı’nda av sezonunun açılışı için tören düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz, Türkiye Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Ramazan  Özkaya  ve balıkçılar katıldı.

 

EN BÜYÜK TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR

Barınakta temizlik yapan dalgıçların denizde "En büyük temizlik kirletmemektir" yazılı pankart açtığı programda katılımcılar, balıkçılıkla ilgili fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Ardından etkinliğe katılanlar  kovalalarla denize 25 bin adet çipura bıraktı. Balık ekmek ikramı yapılan programda halkoyunları gösterileri sunuldu.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Ramazan  Özkaya   “Denizlerimizde 18 bin 796 tekne ile balıkçılık yapan balıkçılarımız, yılda 128 bin ton balık yakalayıp bir buçuk milyar ihracat yaparak 30 milyar Türk lirasıyla ekonomiye katkı sağlamaktadırlar. Ve dolaylı dolaysız 350 bin kişi bu sektörden ekmek yemektedir.” dedi. 

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise “Binlerce yıldır denizcilik kültürüyle yoğrulmuş bu topraklarda bu denizlerde yaşayan sevgili balıkçılarımızın yanındayız. Bu topraklar binlerce yıldır binlerce denizci yetiştirmiş. Bugün balıkçılarımızın bayram günü. Önümüzdeki sezonda avları daha bolsun, bizlere güzel balıklar getirsinler. Her zaman kazasız belasız bir av sezonu diliyoruz” diye konuştu.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞI GELECEK KUŞAKLARA MİRAS OLARAK BIRAKMALIYIZ

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Bir balıkçının ekmek teknesinin ne olduğunu son derece iyi bilen sizlerden bir kardeşinizim. Biz il müdürlüğü olarak bu denizlerin temiz ve bereketli olması, sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve gelecek kuşaklara bırakabilmek için sürekli çalışma içerisindeyiz. Bölgemize Türkiye’nin çeşitli illerinden amatör balıkçılar geliyor. Bölgemize gelen dostlarımız lütfen atıklarını denize atmasın. Av sezonumuzun bereketli, bolluk içinde olması ve kazasız belasız devam etmesini diliyorum. Vira Bismillah diyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

PASTA KESİP DENİZE AÇILDILAR

Konuşmaların ardından balık mezatı yapıldı, pasta kesildi. Okunan duaların ardından kurdele kesilerek “Vira Bismillah” denildi. Program sonunda teknelere binen balıkçılar, sezonun ilk avı için denize açıldı. 

 

 

 

Tarih: 01-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum