içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atatürk İlkokulu'nda festival gibi Yerli Malı Haftası kutlaması

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yerli Malı Haftası okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk İlkokulu’nda öğrenciler yöresel yemekleri konuklara ikram etti.

Atatürk İlkokulu'nda festival gibi Yerli Malı Haftası kutlaması
Haberi Sesli Dinle

Ülkemizde yerli üretim ve tüketimin artması ve yöresel ürünlerin korunması amacıyla düzenlenen Yerli Malı Haftası Bodrum’un birçok okulunda kutlandı. Öğretmen, öğrenci velileri ve öğrencilerin sınflarda yaptıkları etkinliklerde Bodrum’un yöresel ürünleri, Bodrum yemekleri tanıtıldı, konuklara ikram edildi. Atatürk İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Hülya Keskin ile birlikte hazırladıkları Yerli Malı Haftası etkinliğinde sınıfta festival havası estirdi.

 

 

Yöresel yemeklerden lokum, sarma, keşkek gibi lezzetler konuklara ikram edildi, yöresel ürünlerin korunmasında ki amaç ve öneme dikkat çekildi. Öğretmen Keskin, öğrencilere yerli malı kullanmanın önemini ve amacını anlattı. Haftanın temel amaçlarından birinin insanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak olduğu tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekli olduğu açıklandı. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

 

 

 

Tarih: 21-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum