içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Alman gazete yazdı: Akdeniz’deki en ucuz destinasyon Türkiye

Akdeniz bölgesinde en pahalı destinasyonun Yunanistan, en ucuz destinasyonun da Türkiye olduğu belirtildi.

Alman gazete yazdı: Akdeniz’deki en ucuz destinasyon Türkiye
Haberi Sesli Dinle

Akdeniz’deki tatil yerlerini maliyetlerine göre değerlendiren Alman gazetesi Handelsblatt, bölgede en pahalı destinasyonun Yunanistan, en ucuzunun da Türkiye olduğunu yazdı.

Pandemi nedeniyle 2,5 senelik aradan sonra Avrupa’da bu sene turizm endüstrisinde büyük bir geri dönüş gerçekleştiği, çoğu yerde rezervasyonlarda beklentilerin aşıldığı vurgulanan yazıda, “Bazı destinasyonlarda, turizmde rekorlar kırılan 2019 senesindeki seviyelere ulaşılması bekleniyor. Ama bu sene tatilin bir bedeli var” ifadesi kullanıldı.

Artan maliyetler nedeniyle yükselen fiyatlara rağmen Yunanistan’a büyük ilgi olduğu belirtilen yazıda Türkiye’yle ilgili olarak şu ifadelere yer verildi “Türkiye'de tatiller nispeten ucuz, çünkü otel endüstrisindeki ek maliyetler hala düşük. Ek olarak, Ukrayna'daki savaş sebebiyle bu yıl ülkeye Ukrayna ve Rusya'dan gelecek turistlerin sayısında önemli ölçüde azalma olabilir. Antalya bölgesindeki her şey dahil oteller, odalarını diğer ülkelerden gelen tatilcilere daha düşük fiyatlarla verme zorluğuyla karşı karşıyalar. Ancak turistler, enflasyonun diğer hizmetleri daha pahalı hale getirdiğinin de farkında olmalılar."

Tarih: 22-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum