içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akbelen ormanlarında direnen köylülerin davası başladı

Milas ilçesine bağlı İkizköy’de iki termik santrale körüm sağlayacak maden ocakları için çam ormanlarını ve zeytinliklerini korurken direniş gösteren köylüler hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Köylülerden Necla Işık “Yangın zamanında yangını fırsata çevirip 100'ün üzerinde ağaç kesenleri aslında burada yargılanması gerekenler, ağacını koruyanlar değil. Çocuklarımızın geleceği için çıktığımız bu yolda yolumuza devam edeceğiz. Bizi bunlarla yıldıramazlar, sindiremezler" dedi.

Akbelen ormanlarında direnen köylülerin davası başladı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanları ile köylülerin zeytinlik tarım arazilerinin Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri için maden ocağına çevrilmesi amacıyla kesim yapılırken direnen ve eylem yapan çevreciler ve köylüler hakkında açılan davanın 3. Duruşması Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Akbelen Ormanı’nda Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin iki termik santrale kömür sağlamak için maden sahasını genişletme çalışmasını engellemek için direnen İkizköylü yurttaşlara açılan davanın, üçüncü duruşması yapıldı.

 

JANDARMAYA MUKAVEMET ETTİLER İDDİASI

İkizköy Mahallesi'nde çevreciler ve köylülerin Akbelen Ormanı'nda maden sahası için ağaç kesmek isteyen Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş.’ye  karşı direnişi sırasında jandarmaya mukavemet ettikleri gerekçesiyle 2 kadına açılan davanın üçüncü duruşması, dün Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

 

 

AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN KARARI BEKLENİYOR

Mahkemede, bir önceki duruşma sonrasında çevrecilerin avukatlarının reddi hakim talebine ilişkin verdiği dilekçe okundu. Dosyanın reddi hakim talebiyle ilgili karar verilmek üzere Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği ifade edildi. Duruşma, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nin reddi hakim talebine ilişkin değerlendirmesinin beklenmesi için 21 Kasım tarihine ertelendi.

 

"AKBELEN ORMANINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Başkanı Nejla Işık yaptığı açıklamada "3 senedir insanca yaşam için direniyoruz. Akbelen Ormanı'nı gitmesin, zeytinliğimiz gitmesin diye canımızı ortaya koyduk. Burada yargılanmamız haksızlık. Burada cezalandırılması gerekenler malum. Yangın zamanında yangını fırsata çevirip 100'ün üzerinde ağaç kesenleri aslında burada yargılanması gerekenler, ağacını koruyanlar değil. Çocuklarımızın geleceği için çıktığımız bu yolda yolumuza devam edeceğiz. Bizi bunlarla yıldıramazlar, sindiremezler, susturamazlar. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Akbelen Ormanı'ndan da İkizköy'den de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Kendi topraklarımızdan attılar bizi, 250 askerle. 11 kişi 250 askere nasıl darp edebilir, haksızlık bu." Diye konuştu.

Mahkeme, davayı 21 Kasım’a erteledi.

 

Tarih: 28-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum