içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ağaç Eğitim Vakfı kurucusu iş insanı Fikret Ağaç yaşamını yitirdi

Bodrum'da kurduğu Ağaç Eğitim Vakfı ile yüzlerce öğrenciye burs veren ünlü iş insanı Mustafa Fikret Ağaç 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Ağaç Eğitim Vakfı kurucusu iş insanı Fikret Ağaç yaşamını yitirdi
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kızılağaç Köyü’nde yaşayan ve Bitez Mahallesi’nde kurduğu Ağaç Eğitim Vakfı aracılığı ile ilçede yüzlerce öğrenciye eğitim bursu veren 94 yaşındaki Mustafa Fikret Ağaç bugün tedavi altında bulunduğu hastanede çoklu organ yetmezliği nedeni ile yaşamını yitirdi. Ağaç yaklaşık 5 gün önce Kızılağaç Köyü’nde yaşadığı evde bakıcısı tarafından fenalaşınca ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı.

Ağaç’ın yarın öğle namazından sonra Kızılağaç Köyü Yukarı Mezarlığı’nda toprağa verileceğini belirten ve geçmişte şoförlüğünü yapan Mustafa Kayahan “Fikret amcanın eşide yıllar önce yaşamını yitirmişti. Libya’da yıllarca çalıştı, Türk işçisine destek verdi. Dönüp Bodrum’a yerleştikten sonra kurduğu Ağaç Vakfı ile yüzlerce öğrenciye sessiz sedasız burs verdi, eğitime çok destekleri oldu” diye konuştu.

Mustafa Fikret Ağaç'a geçtiğimiz yıllarda ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) yönetimi tarafından öğrencilere verdiği burs nedeni ile teşekkür beratı verilmişti.

 

 

Tarih: 23-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum