içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Açlıktan ölmek üzereyken bulunan yavru Akdeniz foku kurtarıldı

Sahilde bulunan ve açlıktan ölmek üzere olduğu belirlenen yavru Akdeniz foku koruma altına alındı. Akdeniz foku özel bir uçakla veterinerler eşliğinde Atina’ya gönderildi.

Açlıktan ölmek üzereyken bulunan yavru Akdeniz foku kurtarıldı
Haberi Sesli Dinle

Akdeniz’deki Rodos Adası’nın Kalymnia sahiline sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından karaya vurmuş şekilde bulunan ve hareket etmekte güçlük çektiği görülen yavru Akdeniz foku için kurtarma operasyonu yapıldı.

 

SADECE 17 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Veteriner Panagiotis Margie ve yardımcısı Dimitras tarafından ilk müdahale yapıldıktan sonra Rodos Hidrobiyoloji İstasyonu’na sevk edildi. Yavru Akdeniz fokunun beslenememesi nedeniyle zayıf düştüğü ve sadece 17 kilogram ağırlığında olduğu belirtildi.

 

 

ÖZEL UÇAKLA ATİNA’YA GÖNDERİLDİ

Veterinerler eşliğinde özel bir uçak ile Atina’daki Attika Hayvan Bahçesi’nde bulunan Akdeniz Foku Araştırma Merkezi’ne (MOm - Monachus Monachus) gönderilen yavru fokun koruma altına alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada “Yavru Akdeniz foku en az iki katı ağırlığında ve 40 santimetre büyüklüğünde olması gerekirken sütten kesilmesi ve beslenememesi nedeniyle halsiz düşmüş ve gelişememiş, bu nedenle bir süreliğine bakım ve tedavi altına alındı” denildi.

 

 

 

Tarih: 21-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum