içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ABD Yunanistan’a yardıma devam ediyor, bu kezde 2 nakliye uçağı veriyor

Geçtiğimiz Ekim ayında Yunanistan ile imzaladığı 5 yıllık Savunma Anlaşması gereğince Amerikan ordusunun iki adet C-130 tipi nakliye uçağının Yunanistan'a tedarikine Dışişleri Bakanlığı tarafından onay verildiği açıklandı. Yunanistan’ın silah sistemlerini yenilemek için ABD hükümetinden 2 milyar doların üzerinde kredi veya kredi garantileri şeklinde ek bir mali yardım paketi alması beklendiği belirtildi.

ABD Yunanistan’a yardıma devam ediyor, bu kezde 2 nakliye uçağı veriyor
Haberi Sesli Dinle

Amerikan ordusunun iki adet C-130 tipi nakliye uçağının Yunanistan’a tedarikine Dışişleri Bakanlığı tarafından onay verilirken, 5’inci nesil savaş uçağı F-35’in satın alınmasına yönelik süreç ise hızla devam ettiği açıklandı.

ABD YUNANİSTAN’I SİLAHLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

ERT televizyonunUN haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan askeri teçhizat fazlasından Yunanistan’a iki C130 nakliyesi sağlanmasını onayladı ve iki yenisinin de satın alınmasına ilişkin anlaşmanın kısa sürede açıklanması beklenidiğni belirtti.

 

 F35’LERDE YUNANİSTAN’A TESLM EDİLECEK

Batı Trakya’DA başta Dedeağaç (EVros) Limanı olmak zer yüzlerce askeri araç yığan ABD’nin F-35’lerle ilgili olarak, “Türkiye’de seçimlerin hemen ardından resmi süreci harekete geçirmek için Kongre’de gerekli olan dört imzadan sonuncusunun da atılması bekleniyor.” İfadelerine yer verildi.

Ardından Amerikalıların talebin kabul mektubunu göndermesi ve Yunanistan’ın 2028’de ilk uçağı teslim almaya başlaması hedefiyle ilgili müzakerelerin başlaması hedefleniyor.

 

 

YUNANİSTAN SLAH SİSTEMLERİNİ YENİLEMEK İÇİN 2 MİLYAR DOLAR HARCAYACAK

Ayrıca Yunanistan’ın silah sistemlerini yenilemek için ABD hükümetinden 2 milyar doların üzerinde kredi veya kredi garantileri şeklinde ek bir mali yardım paketi alması bekleniyor. Ve bu bağlamda Yunanistan tarafından Ukrayna’ya S-300’lerin verilmesi, akabinde Patriot sistemlerinin Yunanistan tarafından teslim alınması görüşmeleri tekrar masaya geliyor.

 

Tarih: 29-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum