içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ABD’nin F 15 savaş uçakları Yunanistan’a konuşlandı

Amerikan ordusuna ait 15 F-15E Strike Eagle savaş uçağının Yunanistan’a geldiği ve Larissa Hava Üssü’nden yapılacak olan “Kale Oluşturma” adlı tatbikatına katılacağı açıklandı. Tatbikata 5 ülkenin savaş uçakları katılacak.

ABD’nin F 15 savaş uçakları Yunanistan’a konuşlandı
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın özellikle Batı Trakya, Dedeağaç (EVros) İli ile Girit Adası’ndaki Souda Askeri üssündeki askeri varlığını arttırma çalışmaları sürerken bu kezde ABD Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada  Kuzey Carolina, Seymour Johnson Hava Kuvvetleri Üssünde konuşlu bulunan 336. Avcı Filosu, 4. Avcı Kanadından F-15E Strike Eagle uçaklarının, ABD’nin Avrupa-Afrika Hava Kuvvetleri Komutanlığının öncülüğünde düzenlenecek Castle Forge (Kale Oluşturma) tatbikatına katılmak üzere Yunanistan’ın Ege’deki Larissa Hava Üssü’ne geldiği belirtildi.

 

 

KARADENİZ BÖLGESİNDE KOLLEKTİF SAVUNMA OLUŞTURACAKLAR

 

Açıklamada, Castle Forge tatbikatının, ABD’nin Karadeniz bölgesinde kolektif savunma stratejisine yönelik, NATO müttefikleriyle birlikte çalışabilirliği artıracak şekilde tasarlandığı ve müşterek kuvvetlerin kriz zamanlarında esnek bir şekilde yanıt verme becerisini geliştirmek üzere tasarlandığı kaydedildi. Söz konusu tatbikata 15 adet F-15 uçağının yanı sıra Avrupa Komutanlığı’nın birçok muharebe eğitiminin de yapılacağı belirtilen açıklamada, “Castle Forge’ın bileşenlerinin, kuvvetlerin hızla dağılmasını ve farklı seviyelerde kapasite ve desteğe sahip yerlerden hava gücü sağlamaya devam etmesini sağlayarak hava kuvvetlerinin her zaman potansiyel tehditlere yanıt vermeye hazır olmasını sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

 

TATBİKATA 5 ÜLKE KATILACAK

 

Tatbikata ABD’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Kanada’nın katılacak. Yunan Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu savaş uçaklarının ortak tatbikat dışında Yunan ordusu ile eğitim yapmak için ülkede olduğu belirtildi.

 

Tarih: 12-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum