içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali basın toplantısı yapıldı

Caz Derneği tarafından düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali tanıtım toplantısı bugün yapıldı.

6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali basın toplantısı yapıldı
Haberi Sesli Dinle

Tanıtım toplantısına Ankara Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, Caz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Güler, Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği (BODFAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Balcı  katıldı. Ankara Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu “Ankara Caz Derneği olarak Ankara Caz Festivali ve Bodrum Caz Festivali’ni gerçekleştiriyoruz ve bu etkinliklerimizin neticesinde eğer bir miktar para kalırsa her sene iki burslu öğrenciyi yurtdışında master veya doktora düzeyinde eğitim için gönderiyoruz. O yüzden her türlü desteğiniz bizim için çok önemli. Özellikle basın mensupları bizim gözbebeğimiz ve en iyi sponsorumuz” şeklinde konuştu.

 

Caz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Güler, Bodrum’un uluslararası bir marka olması yönünde Bodrum Caz Festivali’nin de çorbada tuz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu sene altıncı senemiz ve her sene bir tema çerçevesinde gerçekleşen festivalin bu seneki teması Mavi Caz. Niye mavi? Biraz iklim değişimine dikkat çekmek istiyoruz, Bodrum’un o masmavi suları mavi kalsın istiyoruz.Bodrum’a en çok mavi yakışır, bunu biliyoruz.Birazda hüznün rengidir o mavi notalarla,cazın tınılarıyla bu sene müzikseverleri buluşturmak istiyoruz.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesine destekleri için teşekkür ederiz.”

Basın toplantısı sonunda caz festivalini destekleyen kurum, kuruluş ve derneklerin temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.

 

European Jazz Network üyesi olan6. Bodrum Caz Festivali 21-30 Haziran 2022 tarihleri arasında çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşacak. 10 gün sürecek festivalde birbirinden özel konserler, sergiler, caz atölyeleri yer alacak.Canlı etkinliklerin yanı sıra bazı etkinlikler çevrim içi de izlenebilecek. Festivalde, Rodos Caz Festivali ile “Kardeş Festival” olarak karşılıklı sanatçı değişimi gerçekleşecek.

Bodrum Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kurumlar ve Bodrumlu iş insanları tarafından desteklenen festivalde bazı etkinlikler ücretsiz izlenebilecek. Festivaldeki aynı gün aynı mekânda olacak etkinliklere tek biletle katılım sağlanabilecek.

 

Festivalde Nino Rota Ensemble (İtalya), Yürüyen Merdiven, Dilek Sert Erdoğan & Uraz Kıvaner Duo, Murat Arkan Band feat- İpek Dinç, Sibel Köse & Michiel Borstlap - Love Songs, Mihriban Aviral & Rustam Rahmedov, NefesZen - Pınar Gürer-  Burcu Hatipoğlu - Gaia Rahşan - Bilgin Canaz, Ayşe Tütüncü & Sinan Altıparmak Duo, Tanini Trio­ - Bilgin Canaz -  Tahir Aydoğdu - Burçin Büke

Nefeli Fasouli  Quartet feat- Dimitri Vassilakis ‘’Introspective’- Rhodes Jazz Fest – Yunanistan, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars caz sanatçıları ve müzik grupları yer alacak.

Tarih: 17-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum