içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

21. Yatağan Deve Güreşleri yapıldı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bugün düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlere 192 deve katıldı, yaklaşık 10 bin kişi izledi. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz 2Atalarımızdan bize miras kalan Yörük kültürünü yaşatmaya ve güreşleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

21. Yatağan Deve Güreşleri yapıldı
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Yatağan Belediyesi tarafından bugün düzenlenen Deve Güreşleri Orman kavşak Sahası’nda yapıldı.  Güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 192 deve katıldı, güreşleri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Güreşleri Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla milletvekili Süleyman Girgin, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’da izledi. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna ile muhtarlarla güreş alanı içerisinde güreş arasında  zeybek oynadı.

 

 

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Toksöz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21'incisi yapılan festivale soğuk havaya rağmen ilginin büyük olduğunu belirterek “Ege Bölgesi'nde, en çok katılımın olduğu güreşlere her yıl olduğu gibi bu yıl da ev sahipliği yapıyoruz. Güreş komitemize, katılımcılarımıza ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte çok güzel ve ilçemize yakışan bir organizasyon gerçekleştirdik. Yörük kültürümüzün yaşatılması için elimizden gelen ne varsa yaparak, deve güreşlerimizi sürdüreceğiz’ diye konuştu.

Yaklaşık 9 saat süren güreşlerde kazanan develerin sahiplerine halı ve kupa verildi.

 

 

Tarih: 16-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum