içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

2,5 ay coronadan entübe olan hasta iyileşti, alkışlarla taburcu oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç ay önce yakalandığı coronavirüsün ardından tam 2,5 ay yoğun bakımda entübe edilen 60 yaşındaki Zehra Akar yaşam mücadelesini kazandı, Akar bugün sağlık ekiplerinin alkışları arasında taburcu edildi. Akar'ın doğum gününde gözlerini açtığı ve yaşama tutunduğu belirtildi.

2,5 ay coronadan entübe olan hasta iyileşti, alkışlarla taburcu oldu
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren evli ve 2çocuk 3 torun sahibi Zehra Akar  yaklaşık üç ay önce coronavirüsüne yakalandı. Durumu ağırlaşan Akar Bodrum Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine alınarak entübe edildi.

 

DOĞUM GÜNÜNDE YAŞAMA GÖZLERİNİ AÇTI

 

Tedavisi devam eden  Akar, doğum günü olan 26 Haziran 2021 günü gözlerini açarak konuşmaya başladı. Doğum gününde yeniden dünyaya gelen Akar’ın 2 gün sonra da hastanede doğum günü kutlandı. 

 

 

ALKIŞLARLA ÇİÇEKLERLE TABURCU OLDU

 

Yaklaşık 2,5 AY sonra hastaneden taburcu olan hastayı, kovid servisi çıkışında ailesi ve sağlık çalışanları alkışlarla karşıladı. Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oğuz Şahin ve sağlık personelinin alkışları arasında bugün öğle saatlerinde taburcu olan Akar’ın mutluluğunu aileside paylaştı.

 

ÇOK ACILAR ÇEKTİM YENİDEN DÜNYAYA GELDİM

 

Doğum gününde tekrar dünyaya geldiğini söyleyen Zehra Akar, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Doğduğum gün tekrar dünyaya geldim. Doktorlar, hemşireler, personeller, kim baktıysa hepsine teşekkür ederim. Çok güzel ilgilendiler. Çok güzel baktılar. Onların çabasıyla, kendi çabamla iyileşmeye çalıştım.Çok acılar çektiğim oldu ama mücadeleden yılmadım” diye konuştu. 

 

ALLAH KİMSEYE BÖYLE GÜNLER GÖSTERMESİN

 

Zehra Akar’ın oğlu Semih Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek “Yeniden bir hayata geldi annem. Çok kötü ve iyi günlerimiz geçti. Allah razı olsun doktorlarımızdan, hemşirelerimizden, bakıcılarımızdan. Tekrar, yeniden bir hayata kavuştu. 1 mayıstan beri hastanede yoğun bakımda yatıyordu. O günler baya kötü bir süreçti. Allah kimseye göstermesin. İnşallah bu kötü günleri tekrar yaşamayız.” İfadelerini kullandı.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Zafer Güçlü “Zehra Hanım solunum sıkıntısı ve öksürük şikayeti ile acil servise geldi. Acil servisteki hekim arkadaşlarımız ilk müdahalesini yaptı. Daha sonra Covid servisine yatışı olan hastanın bir süre sonra durumu kötüleşti ve ağırlaştı. Biz hastamızı yoğun bakımımıza aldık. Entübe ettik ve mekanik ventilatör desteği sağladık. 2 ay zarfında uzun bir tedavi süreci geçirdi. Bu esnada direk Trakeostomi açtık ve solunum cihazı ile bir süre daha devam ettik. İki ayın sonunda toplamda hastane süresinde 75 güne yakın bir süre sonunda şifa ile taburcu oldu” dedi.

 

Zehra Akar kısa süren törenin ardından ambulans ile evine gönderildi.

Tarih: 13-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum