içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

1,5 Ton kaçak midye imha edildi

İzmir’den Fethiye istikametine giden bir araç Köyceğiz İlçesi sınırlarında yapılan trafik kontrolünde midyelerin uygun koşullarda taşınmadığını tespit eden güvenlik güçleri durumu Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdi.

1,5 Ton kaçak midye imha edildi
Haberi Sesli Dinle

Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbar üzerine soğuk zincir kurallarına uygun taşınmayan midyelerin  Veteriner Sağlık Raporu olmadığı görüldü.  Araç içinde taşınan 96 çuval yani 1,5 ton midye hakkında gerekli yasal işlem başlattı. İnsan tüketimine uygun olmadığı için 1,5 ton midye 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince imha edilerek, araç sahibine ve şoföre ayrı ayrı 4132 TL idari para cezası uygulandı. Kişiler hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. 

Kaçak midyeler 5996 sayılı kanun gereğince imha edildi, araçtaki iki kişiye  ayrı ayrı 4132 TL cezai işlem uygulandı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı                       “Rutin trafik kontrolünde uygun koşullarda taşınmadığı tespit edilen midyeler ile ilgili yapılan ihbar üzerine Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde veteriner hekim arkadaşlar gerekli incelemelerde bulunmuş, yakalanan midyelerin soğuk zincir kurallarına uygun taşınmadığı gibi Veteriner Sağlık Raporunun da olmadığı görülmüştür. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince imha edilerek, midyelerin taşındığı araç sahibi aynı zamanda midyelerin sahibi ve aracı kullanan şoföre ayrı ayrı 4132 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca midyelerin sahibi hakkında kanunun 40. Maddesinin 1 (a) bendi çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Güvenlik güçlerimize ayrıca dikkatleri ve duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

İl Müdürü Saylak açıklamasına şöyle devam etti:

Alo 174 Alo Gıda Hattı veya 0 501 17 4 01 74 whatsapp ihbar hattına ihbarda bulunabilirsiniz.

“Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm ilçelerimizde insan sağlığını korumaya yönelik denetimlerimizi sürdürüyoruz. Gece gündüz toplumun gıda güvenliğini sağlamak amacıyla görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Ama her yere yetişmemiz mümkün olmuyor. Özellikle turizm sezonuyla birlikte maalesef bu gibi olayların artmaması için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Gıda kontrol mekanizmasına katkı sunmak ve gıda güvenilirliğini sağlanmasında önemli unsurlardan biri olan Alo 174 Alo Gıda Hattı veya 0 501 174 01 74 whatsapp ihbar hattına şikâyetleri ve ihbarları  iletebilirler. Kötü niyetli kişilerin sağlığımızla oynamasına izin veremeyiz. Vatandaşlarımızın şüpheli bir durum tespiti halinde ihbarda bulunarak bizlere destek olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Tarih: 15-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum