içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, ARAS’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR..

SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, ARAS’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR..

Seçim bitti, sonuçlar alındı.  CHP ve yeni belediye başkanı Ahmet Aras’a ilk önerim,   zafer sarhoşluğundan hemen kurtulun, işinizin başına geçin, projeleri gün ve gün adım adım hayata geçirin. Çünkü sayaç geri sarmaya  başladı önünüzde tam 4 yıl 364 gün kaldı. CHP için Türkiye genelinde olduğu gibi yıllarca hurda otomobil haline gelmiş Bodrum içinde bu uçurumdan sonraki son viraj, önümüzdeki beş yıldan sonrasının artık telafisi yok. Açıklanan projelerin 5 yılda hayata geçirilmesi mucize. Ancak insanlar mucizeleri gerçekleştirdiğinde lider ve kahraman olur. Ahmet Aras iyi bir komutandı, bildiğimiz kadarı ile işletmesinde de iyi bir yönetici. İhtiyacı olan tek şey siyaset bilimi , o da çevresindeki ekibinde , meclis üyelerinde var. Kırgınlıkları dargınlıkları küskünlükleri bir kenara bırakmalı, şişen egoların yerini mütevazilik, alçakgönüllülük, ağırbaşlılık ve çalışkanlık en önemlisi ahlaklı hizmet anlayışı almalı.

ZAMAN GERİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Siyaset insan kazanma sanatı olmalı, birbirini yeme sanatı değil. İnsan kaybetme sanatı hiç değil.  CHP ilçe örgütü son sekiz ayda büyük sıkıntıların , fırtınaların, içinden geçti, seçime bir ay kala aday değişti, aday değişirken gerginlikler yaşandı, senin adamın benim adamın kavgası oldu, kraldan çok kralcılar sardı kralın etrafını, ama yinede CHP gemisi bu kaos ortamından çıkıp hedefe ulaştı. Kaptan gemiyi az bir hasarla limana demirledi. Şimdi zaman geçirmeden yeniden demir almanın  zamanı ve bu kenti turizminden, kültürüne, sporundan sanatına, alt yapısından üst yapısına kadar vaad edilen tüm sözleri 5 yıl içinde gerçekleştirip,”Bakın tam beş yıl önce bunları söylemiştik, işte şimdi yaptık yeniden önünüze geldik şimdi bir beş yıl daha istiyoruz” diyebilmenin gururu ile seçmenin önüne çıkmalı, çıkabilmeli. Bunu yapabilmek için Ahmet Aras’ın elinde Türkiye’nin birçok ilçesinde olmayan sanat, spor, kültür, ekonomi, turizm alanlarında profesyoneller var, Aras bunlardan yararlanmayı bilmeli, yetmedi siyasete attığı bu önemli virajda , -eğer siyasi beklentisi uzun vadeli ise- mutlaka bu kenti sevenleri ile sevmeyenlerini, Bodrum’un rantının peşinde olanlarla gerçekten hizmet peşinde olanları çok iyi ayırt etmeli. Artık Aras dönüşü olmayan bir yola girdi, başkanlığı istedi, benimsedi , çalıştı, başarılıda oldu hedefe ulaştı, zirveye çıktı. Sporda , sanatta , ekonomide, siyasette zirveye çıkmak her zaman zordur, çoğu zaman imkansızdır, zirveye çıkıldığında ise orada kalmak dahada zordur. Aras’ın uykularını kaçıracaklar, istediklerini yaptırmayacaklar, önüne umulmadık engeller çıkaracaklar, bunlar beyin ve ekip olarak şimdiden hazır olmalı. Unutma ki Bodrum halkı bu kısa sürede O’nu çok sevdi, değer verdi ve belediye başkanı yaptı. Arkasında böyle bir güç var. Bodrum’u ve Bodrum’un geleceğini düşünmeli, plan ve projelerini hızla hayata geçirmeli, kendisine basın olarakta her türlü desteği vereceğimize yeri geldiğinde de rahatlıkla eleştireceğimizi söylüyor, şimdiden çalışmalarında başarılar diliyoruz.
TOSUN VE EKİBİ İLE YENİ BİR SİYASET HEYECANI YAŞANDI

Ayrıca seçimin kazanılmasında Aras’ın son iki hafta performansı sonucu belirledi. Sekiz ay geriden gelip yarışa katılmak kolay değil. Çünkü Tosun ve ekibi gerçekten çok iyi çalıştı, özverili çalıştı, yapacaklarını güzel anlattı. Bodrum’da Tosun kaybetti ama bu ilçe Tosun, Şahbaz, Kanber,  Serttaş ,Aşkın, Nalbantoğlu gibi güzel isimleri kazandı. Aslında O’nlar kaybetmedi, Bodrum kazandı, Bodrum kaliteli , seviyeli bir seçim yarışı kazandıysa bunda herkesin büyük payı var. Türkiye’ye örnek bir seçim kampanyası yürütüldü. Tüm adaylara , meclis üyesi adaylarına ve partililere bu güzelliği yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Bu yazı 5952 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum