içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Doğruyu söyleyin dokuz köyden kovsunlar, bizim köy hepimize yeter

 

Bodrum siyasetinde ilginç şeyler oluyor. Birileri soruyor birileri yanıt veriyor. İşin içine siyaset girince de heyecanlı anlar yaşanıyor. Kim doğruyu söylüyor belli olmuyor.

Son aylarda kentdeki en önemli tartışmalardan biri haline geldi. Neydi o  tartışma ? “Her şeyi halkla birlikte yapacağız, şeffaf, açık, dürüst, tarafsız, halkın istemediği halka rağmen bir şey yapmayacağız, kapılarımız her zaman açık olacak. Doğrudan ayrılmayacağız, herkese hep doğruyu söyleyeceğiz” diyerek yüzlerce kişiye konuşan ve dakikalarca  alkış alan Ahmet Aras’ın Ortakent’deki belediyeye ait mülkünde “İşgalci” konumunda olduğu iddiası ile gündeme geldi. Kefi Beach'deki iskelenin restoran olarak kullanımıda gündeme geldi.

 

KİME SORULUYOR KİM CEVAP VERİYOR

 

Ardından Meclis Üyesi Önder Batmaz’ın “Evinin önüne yaptırdığı KAYMAK gibi yol” ile “Babasının kaçak olduğu iddia edilen çiftlikevi” ile ilgili konu gündeme geldi.

Siyasetten halk rakip partiler sorar, sorgular, sizde açık net cevap verirsiniz. Kafası karıştımı yine sorar. AK Partili Osman Gökmen sordu, bunları gündeme getirdi.

Sıkı durun şimdi .. Peki ne oldu.. Sordu da.. Ahmet Aras’a sorduğu soruya çıktı, Aras’ın cevap vermesi beklenirken  “Bodrum Belediyesi” yanıt verdi. Bir açıklama evlere şenlik. İmza yok, isim yok. Önder Batmaz’a sordular Ahmet Aras yanıt verdi. Kime soruluyor kim ne, nasıl cevap veriyor…? Şaşırdık gerçekten, ayrıca verilen cevapların halkı tatmin edip etmediği ayrı bir konu…Adıma konuşayım, ben tatmin olmadım.

Oldu mu, bizce olmadı. Aras ve Batmaz kim ne sorduysa çıkıp Belediye Meydanı’nda açık açık yanıt verecekti. “Hata yapılmış yanlış yapılmış olabilir,  özür dilenir, doğruya gidilir, düzeltilir. Toplum bunu kabul eder alkışlarda. Veya bunlar iftiradır “İftira kardeşim bunlar, işte belgelerimiz” dersiniz. Toplum bunu da kabul eder. Bu nedenle ki yerel yöneticiler evet siyasetçi olabilir ama halkına, yönettiği kente , bu kentte yaşayanlara karşı samimi, içten, doğru, dürüst olmalı. Hata olmaz mı, elbette olur. Özür dilenir düzeltilir. İnsan yücelir.

 

HALK TOPLANTILARINI ÖZLEDİK

 

Aras’ın Başkan seçildikten sonra sık sık yapacağını söylediği halk toplantıları sözü de rafta kaldı.  Pandemi diyeceksiniz.Yok bu işin bahanesi olur. Gidersiniz stadyuma herkes iki metre mesafe ile oturur sahanın ortasından konuşursunuz. Halk Aras’ın ilk aylarda düzenlediği açık halk toplantılarını özledi.

 

PANDEMİDE NE OLUYOR ?

Belediye Başkanı Ahmet Aras yine coronavirüs olayı ile ilgili İLGİNÇ bir grafik çizdi. Gelin, dedi, gelmeyin yeterli sağlık ekipmanı donanımımız yok, dedi. Sonra gelin sıkıntı yok, dedi. Çıktı gezdi kontrollere katıldı. Halkımızın yüzde 99’u pandemi kurallarına uyuyor, dedi. Son olarak üzgünüm belediyeden iki personelde Covid 19 pozitif çıktı durum kötüye gidiyor, dedi. Buraya kadar ne anladınız? Ben bir şey anlamadım çünkü.

 

İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK, YETİYOR MU?

 

Aras’ın iyi niyetinden kesinlikle şüphemiz yok. Ancak belediyeyi tek başına yönetmiyor. Yanılabilir, yanıltılabilir. Bodrum rantın yüksek olduğu, çakalların, kurtların dans ettiği bir yer. Halkın geçtiğimiz yıl kendisine verdiği kredi yüzde 70’ lerdeydi, yüzde 40’lara indiğini söylemeliyim. Bodrum’da yaşayan kitle, Yatağan’a , Kavaklıdere’ye, Seydikemer’e ve Köyceğiz’ e hiç benzemez. Sosyolojik yapısı tahmin edemeyeceğiniz kadar güçlüdür. Öngörüleri, sezileri bakanları milletvekillerini aşar. Şaşırırsınız. Bu nedenle iyi gördüğü konulara çabuk ve anında destek verir, izler, inceler, kararını yapıştırır. Kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Aras ile birlikte CHP’nin oylarının eridiğini de söylemeliyim. Siyasette hızlı çıkış kadar hızlı inişler ve tekrar çıkışlarda olabilir. Bu attığınız adımlar topluma verdiğiniz mesajlara bağlıdır. Ahmet Aras yerel yönetim ekibi ve CHP için işler o kadar iyi gitmiyor. Kimse birbirini dolduruşa getirmesin. Tedbirini alsın.

 

AHMET ARAS İLK İKİ AYI İKİ KERE DAHA DÜŞÜNSÜN

 

Son söz, gazeteci olarak görüşlerimizi eğip kıvırmadan, bükmeden, yamulmadan, yamultmadan söyleriz, ne siyasi bir beklentimiz ne de bir rant beklentimiz var, bu güne kadarda olmadı. Çünkü kentimizi, yaşadığımız ilçemizi seviyoruz. İlçemizi yönetenleri seviyoruz ve başarılı olmalarını istiyoruz. Aras yanında dolaşan ve her hareketini alkışlayan “Bravo, yaşa, en büyüksün” diyenlere dikkat etmeli. Ayrıca belediyede görevli olan Aras değil tüm meclis üyeleri ve çalışanlarının belediye ile ilgili hiç bir işi olmamalı, hiçbir şekilde kendilerine bir ayrıcalık tanınmamalı, yakınlarının dahi belediye ile işi olmamalı. Varsa anında ya belediye ile ilgili işlerini askıya almalı yada istifa etmeli. Halka hizmet için gelen zengin olup gitmemeli. Halkın verdiği sevgi ve onur O'nlara yetmeli....(Bu yüzden Finlandiya, Norveç ve İsveç gibi ülkelerin yöneticilerine hayran kalıyoruz)  Çünkü kazanan yine Bodrum olacak. Bu nedenle ki Sayın Ahmet Aras’ın bir an önce koltuğa oturduğu ilk iki ayı bir kez daha gözden geçirip aynı doğrultuda hareket etmesinde büyük yarar olduğunu düşünüyoruz. Belediye başkanımızın başarısı bizim başarımızdır, bu kentin onurudur, gururudur. Bodrum güzel yerde olursa güzel insanlarla birlikte yaşamak çok daha güzel olur. Yapılan yanlışları doğruları ile söylemeye devam edeceğiz.

Yaşar Anter

 

Bu yazı 9925 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum