içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BODRUM’U KURTARIN..! KURTULUR MU KURTARILIR MI BODRUM..

BODRUM’U KURTARIN..! KURTULUR MU KURTARILIRMI BODRUM..

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hızlı girdi, peşinden CHP’li belediye başkanı Ahmet Aras girdi. Yetmedi #bodrumukurtarın kampanyası başlatıldı. Ardından emin olun “Bodrumu Kurtarın Çalıştayı” “Bodrumu Kurtarın Stratejik Planı” gelecek. Ben sayın Bakan ve sayın Aras’ın samimiyetlerinde doğa ve çevrenin korunmasına yönelik attıkları adımlara çalışma azimlerine şahsen inanıyorum. Gerçekten inanıyorum. İnanmak yeter mi? Yetmez…Tam 30 yıldır bu bölgede gazetecilik yapıyoruz. Ve HAYRETLE İZLİYORUZ.

 

 

Neyi mi ? Resmi,  resmi olmayan bazı kurumlar ve bazıları kaçak yapılaşma imara aykırı yapılaşma sanki son 6 ayda olmuş bitmiş gibi “aaa çok şaşırdık bu kadar mı kaçak yapı varmış, şaşırganlığında..!” Şu ana kadar tespit edilen tam 21 bin kaçak ve imara aykırı yapı var bu bölgede. Bu bence olanın sadece yüzde 10’ nun tespiti , kaçak imara aykırı  , imar plan ve yönetmeliklerine aykırı yapı bina sayısı 300 binin üzerinde.. Yüzde 10’u yıkılsın, söz veriyorum ben bu işi bilmiyorum diyerek, samimi söylüyorum GAZETECİLİĞİ bırakacağım. Bodrumu kurtaralım, peki kim kurtaracak? Aras, Bakan Kurum, belediye , kim? STK’lar odalar yıllarca Bodrum’u bitiriyorsunuz diye bangır bangır bağırdı, koylarda karada denizde eylemler yaptı, denizciler hala isyanda…O zaman niye kurtarmadınız Bodrum’u ? Niye bu isyanları kimse duymadı, duyan duymamazlıktan geldi? Altı aylık işmidir bu sıkıntı, kaçak yapılaşma? Onlarca dava açıldı. Sizce Şimdi bakanlık ve belediye bu davalara müdahil olması gerekir mi gerekmez mi? Sadece SORU VE YORUM benimkisi? Sizce Bakan Kurum ve Başkan Aras’ın bu kadar açıklamasından sonra 10 binlerce kişinin sokaklara dökülüp hadi başlayın arkanızdayız demesi gerekmezmiydi? Diyen oldumu?  Kimse varmı ortada? Herkes bekliyor, samimiyet testinin düğmelerini açtı bekliyor, arada bir iki iyi niyetli var. Zaman tanıyalım, belki gerçekten yaparlar diyenler var!

 

 

BU GAZ ALMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

Açıklamaların , iyi niyetten kaynaklandığını biliyorum. Rant mı iyi niyet mi galip gelecek? Rantı yenen rantın üzerine giden olabildi mi oldu mu? İki ay sonra bakan değişirse ne olacak? Bir bakan koylardaki çarpık yapılaşmayı önlerken aynı hükümetin diğer bir bakanı , Mehmet Nuri Ersoy Adalıyalı’da hakkı olan, tesisi yapmak için direnmiyor mu? Haklı olarak projesinden vaz geçiyor mu? Ayrıca Aras demedi mi “Bodrum’u Davos” yapacağız, diye. Kıyıları betona teslim olmuş yollarından fosseptik akan, yetmediği gibi patlayan borulardan akan suların vatandaşların evinin içinden salonundan yatak odasından geçtiği , sokaklarını derelerini ormanlarını çöp götürdüğü,  tarihi değirmenlerinin tuvalet haline geldiği , sokakların kaldırımların sahillerin ARSIZ ESNAF tarafından acımasızca işgal edildiği , buna göz yumulduğu , turistlerin kaldırımlarda yürüyemediği yerde nasıl DAVOS yaratacağız? Bu nedenle ki açıklamaları HUŞU içerisinde izliyorum. Birde merak ediyorum. Bir ay önce 12 mega tesisin kaçak yerlerinin yıkılacağı açıklandı. Bir BESA’yı ortada görüyoruz. Hep BESA hep BESA adam işgal üzerinden MİLYON DOLARLIK reklam yaptı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Diğer 11 tesiste ne olup bitiyor, ben söyliyim belediye gidip mühürlüyor, on dakika sonra inşaattakiler mühürü söküp inşaata devam ediyor))))). Peki bu 11 tesiste yıkım olmadımı oldu da biz mi bilmiyoruz. Belediye kamuoyuna bir açıklama yaparsa diğer kaçak bölümleri olan tesislerde ne olup bittiğini de öğrensek. İsim isim metrekare metrekare? Zaman hızla akıp gidecek 21 bin kaçak yıkılacak mı gaz mı alınıyor göreceğiz.

 

 

SPORDA STRATEJİK PLANIMIZ VARDI NE OLDU?

Bir ara sporda stratejik plan hazırlığı yapılıyordu, önümüzdeki beş yılda sporun stratejik planı hazırlanıyordu. Bodrum spor cenneti futbol, yüzme, yelken, Uzakdoğu sporları, dans sporları, triatlon, satranç, basketbol, voleybol, hentbol, vücut geliştirme, atletizm .. Hemen hepsinde sporcularımıszın antrenörlerimizin, ulusal ve uluslararası başarıları var. Tesis  fukaralığına rağmen. Bu nedenle plan  şart. Önemli, güzel bir başlangıçta yapıldı, plan hazırlanmasına karar verildi, komisyon kuruldu.  Beş yılda ne yapacağız , kaynakları hangi spor branşlarına alt yapı ve eğitim olarak nasıl aktaracağız, ne kadar kaynak ayıracağız. Hangi spor branşını PİLOT BRANŞ seçeceğiz. Çünkü tüm spor branşlarına kaynak ayırmanız mümkün değil, en azından çok başarılı olduğunuz bir iki branşta pilot branşlar seçip onların üzerinde profesyonellerle çalışmanız gerek. Bir spor adamı olarak böyle bir plan varsa yapıldıysa benim haberim yok, gazeteci olarakta yok. Varsa böyle bir plan yetkilisi,  sorumlusu bize iletirse bizde kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyarız.

Başlıktaki soruya gelirsek Bodrum’ u kurtaralım, Kurtarılır mı, kurtulur mu Bodrum? CEVAP YAZININ İÇİNDE… Geçmiş olsun… Olanı koruyun, yenilerini oldurmayın yeterli.

ÖNEMLİ NOT: Sayın okurlarımız bazen soruyorlar, köşenizde bunları yazıyor , sorular soruyor, cevap bekliyorsunuz, bekliyorsunuz da ne oluyor? Cevap geliyor mu? DİYE… İnanın bu güne kadar yazdık ettik, kesinlikle bir cevap gelmedi, gelirse zaten anında okurlarımıza duyuruyoruz…

Bu yazı 8977 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum