içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Fark yaratan belediyeden Halkın Bakkalı ve Emek Evi….

Fındıklı Belediyesi yine fark yarattı. Fındıklının kadınlarından aldığım güzel haberler, pandemi sürecinin dünya üzerindeki etkisi sebebiyle yavaş yavaş kaybettiğimiz umutlarımızın yeniden canlanmasına sebep oldu. 

Rize’nin Fındıklı İlçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu “Bizden Bize” sloganıyla halkın ürettiğini aracısız halka ulaştırmanın yolunu açtı. Fındıklı halkı için çalışmalarına ara vermeden devam eden Fındıklı Belediyesi, 1 Mart 2021’de HALKIN BAKKALI’nın,  8 Mart 2021 Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde EMEK EVİ’nin açılışını yaptı.   

 

 

HALKIN BAKKALI…

 

Fındıklı’da üreticiden kısa yoldan ulaştırılmak istenen doğal ürünler en ucuz maliyetle tüketiciye ulaştırılacak bir köprü kuruldu. Halkın Bakkalı halka açıldı…

CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu açılışta yaptığı konuşmasında “Zehirsiz bahçe ve zehirsiz gıdanın ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde hepimiz net bir şekilde gördük. Meci Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizi örgütledik ve Kadın Meclisimizle yola çıktık. Bu kapsamda zehirsiz bahçe ve tarlalardan zehirsiz doğal ürünlerimizin ilçe ve bölge halkımız ile buluşturmak amacıyla ülke genelinde 38 üretici kooperatifinin ürettiği ürünleri ilçemizde getirdik. Ülkemizin dört bir yanından, kooperatif ürünleri olan organik gıdaları güvenli ve ucuza halkımızla buluşturacağız. Biz aracıyı ortadan kaldırıyoruz. Niğde’de patates üretiliyor, burada 3,5 liradan satılıyor. Halkın bakkalı sayesinde Patates 1 lira 20 kuruşa her şey dahil ilçemize gelebilecek. Amacımız ülkenin dört bir yanında halkımızın ürettiği ürünleri, aracısız-tefecisiz halkımızla buluşturmak ve Meci Tarım Kalkınma Kooperatifi’nin ürünlerini sadece kendimize değil aynı zamanda hasretlik çeken yurttaşlarımıza da ulaştırmak olacak” olarak dile getirdi.

Halkın Bakkalı sayesinde Kooperatifçilik canlandırılacak, hem üreticilik desteklenmiş olacak, hem de doğal ürünler ucuz yolla tüketiciye ulaşacak. Bu ürünler ayrıca internet ortamında da satışa sunularak Türkiye’nin her bölgesine ulaştırılacak.

 

 

EMEK EVİ…

 

Emek Evi de bir kadın dayanışması örneği. Emek Evi’nde geleneksel el sanatlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve kadınların el emeklerinin yine kadınlara finansal fayda sağlaması amaçlanıyor.

Emek Evi’nin oluşturulmasında öncülük eden Fındıklı Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Gürsel Kadıoğlu, Emek Evi’nin gelişim hikâyesini şöyle anlattı.

“Genel olarak başkanımızın desteği ile kadınlar gruplaşıp ilgi alanlarında çalışma yapıyordu. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından siyasi farklılıklar sebebi ile desteklenmeyen usta öğreticiler açıkta kalmıştı. Benim amacım her zaman üreten kadını desteklemek olmuştur. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün siyasi tavrı emekçi kadınlar adına beni üzmüştü. Durumu Belediye Başkanımıza izah ettim. Kendisi “projeyi hazırla bana gel” dedi.  Ben de o becerikli hocalarımızı, öğrenmek isteyen kadınlarımızı toparladım başkanımıza gittik. Başkanımız Fındıklı’lı iş insanlarından, arkadaşlarından yardım isteyerek, gereken her şeyi üstlenip hocalarımıza atölyeler açtı. Rize bezi, sepet örgü, ev tekstili, keçe çalışması, iğne oyası gibi geleneksel sanatlarımızı öğrenecek kadınlarımız aynı zamanda çalışacak üretecek hiçbir gider olmadan gelir elde edecekler. Çünkü bütün giderleri başkanımız karşılayacak. Kadın varsa hayat vardır. Başkanımıza desteklerinden dolayı kadınlar adına sonsuz teşekkür ediyorum…”

CHP’li Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu Emek Evi’nin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara yaptırarak “Meci Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile aslında kaybettiğimiz uzaklaştığımız bir geleneği kalkındırmak istedik. Geleceğimizi daha iyi örgütleyebilmek için. Üretime önem veriyoruz.  55 bin TL’ lik makine siparişi verdik. Ürünlerimizin bir kısmı Emek Evi’nde  bir kısmı Fındıklı merkezinki atölyemizde  üretilecek ve “Meci” markası ile satışa sunulacak. Geleneksel sanatlarımız üzerine kendisini geliştirmek için çalışacak kadınlara gereken desteği vermeye hazırız. “ dedi.

 

 

 

Toplumcu Belediyeciliğin en önemli örneklerinden biri olan Fındıklı Belediyesi “Bizden Bize” sloganıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Memleketimin kadınlarının mutluluklarını paylaşmamı istemeleri beni de son derece mutlu etti. Ulu Önder Atatürk’ün bir sözü aklıma geldi “Halkın sesi Hakk’ın sesidir.” Türkiye’nin her köşesinden halkın mutlu seslerini duymak hepimizi mutlu eder sanırım…

Sevgi ve Dostlukla…

AYSER ÖZBULUT

Bu yazı 11478 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum