içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanlı ünlü kayakçı çığ altında kalarak yaşamını yitirdi

Yunanistan’ın dünyaca ünlü kayakçılarından ve dağcılarından 36 yaşındaki Konstantins Momtsis, gittiği Bulgaristan’da kayak yaparken bir grup kayakçı ile çığ altında kaldı. 3 kayakçı kurtarıldı, Momtsis hayatını kaybetti. Momtsis’in ölümü ülkede şok etkisi yarattı.

Yunanlı ünlü kayakçı çığ altında kalarak yaşamını yitirdi
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın Florina kentinde yaşayan dünyaca ünlü kayakçı, kayak eğitmeni ve dağcı 36 yaşındaki Konstontinos Momtsis bir grup kayakçı ve dağcı ile birlikte

Bulgaristan’ın Markujik kentindeki  Boroviç kayak pistinde kayak yapıyordu.

 

DEV ÇIĞIN ALTINDA KALDILAR

Bir grup kayakçı ile birlikte inişe geçen Momtsis ve üç kayakçı arkadaşı arkalarından genle dev çığın altında kalarak kayboldu.

150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde ki çığın altında kalan ğ4 kayakçıdan 3g’ü arama kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. Ancak Momtsis’in  cesedi saatler sonra bulunabildi.

BİR KAYAKÇININ HATASI ÖLÜMÜ GETİRDİ

Kurtarma ekibi lideri Steufan Hristov “Momtsis ve yanındakileri çok dik bir açıdan inerken gördük, sırt çantaları ve GPS aletleri yoktu olsa çok daha erken bulabilirdik, iniş sırasında kayakçılardan biri yatay olarak hareket etti bunu yapmamalıydı, bu hareket arkalarından çığ oluşmasına neden oldu. Ve arkalarından gelene 2 metre kalınlığında ki çığ onlara yetişti ve altında kaldılar” dedi.
Momtsis’in ani ölümü Yunanistan’da şok etkisi yarattı. Cenazesi’nin yaşadığı Florina kentine gönderildiği belirtildi.

Tarih: 13-02-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum