içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan Türkiye sınırındaki metal çiti 35 kilometre daha uzatıyor

Yunanistan Dededağaç (Evros) ilindeki Meriç nehri sınırında daha önce yaptığı 45 kilometre uzunluğundaki metal çiti 35 kilometre daha uzatma kararı aldı. Çelik çitin yapımı iki yıl sürecek.

Yunanistan Türkiye sınırındaki metal çiti 35 kilometre daha uzatıyor
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Dedeağaç ilindeki Türkiye ile Yunanistan’ı ayıran  Meriç Nehri  sınırındaki metal çiti 35 kilometre daha uzatmak için çalışmalara başladığı belirtildi..

PROJE İKİ YILDA TAMAMLANACAK

Meriç ilinin merkezinde yapımı şu an devam eden çitin biteceği yer olan Karapınar (Kornofolia) köyünden başlayarak, yine 35 kilometreyi kapsayacak metal çitin yapımına mayıs ayında başlanacağı belirtildi.

Yeni inşa edilecek metal çitin projesi şu anda Asımbeyköy’den (Psathades) Karapınar’a (Kornofolia) kadar inşa edilen 35 kilometrelik yol ile aynı olacak ve inşaatın süresi iki yılda tamamlanacak.

METAL ÇİT ATİNA MERKEZDEN İZLENEBİLECEK

Haberi Batı Trakya’da yayın yapan www.evrosnews.gr haber sitesi okuyucularına duyurdu. Habere göre ayrıca, Atina’da Aleksandras Bulvarı’ndaki Atina Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki Acil Eylem operasyon merkezinin modernizasyonuna da başlanıyor ve burada görev yapan polis memurlarının Meriç sınırında aktif olan ve bundan sonra da monte edilecek kameralardan ve diğer gözetleme sistemlerinden 24 saat canlı görüntü alabileceği ekranların kurulması planlanıyor.

Tarih: 09-02-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum