içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Ege’de kriz peşinde, balıkçıları bahane ederek nota verdiler

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türk balıkçı teknelerinin Ege’de Yunanistan karasularında yasadışı avlandıklarını ileri sürerek Türk tarafına protesto notası verdiği açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Ege’de kriz peşinde, balıkçıları bahane ederek nota verdiler
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan basınında bugün yer alan habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada  “Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ulusal egemenliğimizin sağlanması ve Avrupa müktesebatının korunması bağlamında, Ankara’daki Yunan Büyükelçiliğine, Türk balıkçı teknelerinin karasularımızda yasadışı avlanmasına karşı protesto notası gerçekleştirmesi talimatı verdi.

Ayrıca, Türk balıkçı teknelerine eşlik eden ve Yunan balıkçı teknelerini taciz eden Türk Sahil Güvenlik teknelerinin kınanması gereken uygulamasını da vurguladı. Yunanistan’ın karasularında yasadışı avlanma, Türkiye tarafından Uluslararası Deniz Hukuku’nun başka bir ihlali olmasının yanı sıra, Avrupa hukukunun da ihlalidir. Türkiye ne yazık ki, zincirden boşanmışçasına ihlal edici tavrını sürdürüyor.

 

 

Yunan tarafı, bütün dikkati ile uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını savunuyor, hiçbir tahriki cevapsız bırakmıyor.” Denildiği açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın konu ile ilgili kendisine ait sosyal medya hasebından açıklamalarda bulunduğu görüldü.

 

Tarih: 20-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum