içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TÜRSAB Başkanı: Hazirandan sonra daha iyi bir sezon bekliyoruz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sezonuyla ilgili, "Aşılanma işlerini haziran sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Dolayısıyla haziran ayından sonra daha iyi bir sezon bekliyoruz" dedi.

TÜRSAB Başkanı: Hazirandan sonra daha iyi bir sezon bekliyoruz
Haberi Sesli Dinle

Nevşehir’de düzenlenen Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı’na katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sezonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kapadokya’nın önemine değinen Bağlıkaya, “Kapadokya bölge olarak aslında tüm dünyanın tanıdığı ve bildiği önemli bir destinasyon merkezi. Kapadokya gibi destinasyonlar tanıtmadan ziyade sık sık hatırlatma gerektiren destinasyonlar. Kapadokya’yı sık sık hatırlatmamız gerekiyor. Biz de bu sürece katkıda bulunacağız. Bundan sonraki süreçte Kapadokyayı bilmeyenler için tanıtmak için çaba göstereceğiz. Kapadokyayı hem yerli hem de yabancı turistler açısından görmeyen kalmasın düşüncesindeyiz” diye konuştu.

 

“PANDEMİDE SEKTÖRÜN ARTIK DAHA DENEYİMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Yaz ayında iyi bir dönem geçirmeyi umut ettiklerini belirten Bağlıkaya, şu ifadeleri kullandı:

* Birçok sektörde olduğu gibi turizmde de her şey aşılanma ile doğru orantılı. Aşılanma işlerini haziran sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Dolayısıyla haziran ayından sonra daha iyi bir sezon bekliyoruz.

* 2019 yılını yakalamamız mümkün olmayacak ama 2020’den biraz daha iyi bir sezon bekliyoruz. Neden öyle bir beklenti içerisindeyiz? Sezon geç de açılsa artık ekim- kasım ayına kadar uzayacağını düşünüyoruz.

* Pandemide sektörün de bu dönemde artık çok daha tecrübeli ve deneyimli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla sınır kısıtlamalarının kalktığı andan itibaren tam kapasite olarak turizm hareketliliğinin başlayacağına inanıyoruz. 

Tarih: 05-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum