içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Turizm sezonu öncesi zabıta denetimleri sıklaştırdı

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, yaklaşan turizm sezonu öncesinde denetim ve uygulamalarını sıklaştırdı.

Turizm sezonu öncesi zabıta denetimleri sıklaştırdı
Haberi Sesli Dinle

Bodrum’da zabıta ekipleri, market ve süpermarketlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Ekipler, bu kapsamda ilçe genelinde bulunan market ve süpermarketlere yönelik son kullanma tarihi, fiyat etiketi, işgaliye, çöp ve geri dönüşüm ile genel temizlik denetimi gerçekleştirdi.

Üç gün süren denetimlerde 203 market ve süpermarket denetlenirken 15 işletmeye son kullanma tarihi, 4 işletmeye fiyat etiketi, 2 işletmeye işgaliye, 8 işletmeye ise genel temizlik konularından ilgili kanun maddesince işlem yapıldı. Bir işletmenin ise ruhsatının olmadığı tespit edilerek ilgili kanun maddesi uygulandı. Ekipler cezai işlemin dışında çok sayıda işletmeye de ikaz ve tespit tutanağı düzenleyerek görülen eksikliklerin giderilmesi için süre verdi.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bodrum halkının, ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirlerin sağlığı için denetim ve uygulamaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Market ve süpermarketler dışında diğer meslek gruplarına ait işletmelerde de belirlenen plan doğrultusunda denetim ve uygulamaların gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yaya Güvenliğine Yönelik Çalışmalar

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri, Bodrum’da yaya güvenliğine yönelik çalışmalarını artırdı

Ekipler, yaz sezonu hazırlıklarının hızlandığı Bodrum’da yaşanan yaya yoğunluğu sebebiyle belirli bölgelerde, motosiklet ve scooter sürücülerine yönelik uygulamalarını sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, bölge esnaflarına da konuyla ilgili bilgilendirme yapıyor.

Yaya güvenliğinin önemine dikkat çeken ekipler, sezon öncesi uyarıcı tabelaları yenilerken yarımadanın farklı noktalarında uygulamalar gerçekleştiriyor. Uygulamalarda motosiklet ve scooter gibi araçların trafiğe kapalı alanlara girişini önlerken yaya trafiğini tehlikeye sokabilecek sürücüleri de ikaz ediyor.

Trafik Zabıta ekipleri yaklaşan turizm sezonu öncesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla da yaya güvenliğine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

Tarih: 22-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum