içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Turgutreis’e atıksu arıtma tesisi yapılacak

Bodrum Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi için 21 ocak tarihinde imza töreni yapılacağı açıklandı. Tesis 113 milyon TL. ye mal olacak.

Turgutreis’e atıksu arıtma tesisi yapılacak
Haberi Sesli Dinle

113 Milyon 600 Bin TL Yatırımla Bodrum’un en büyük Arıtma Tesisi Olacak

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Bodrum’un alt yapısı ile ilgili açıklamalar yapıldı. Gümbet-Gümüşlük arıtma modernizasyon ihalesinin 15 Ocak tarihinde yapıldığı belirtilirken imzası 21 Ocak Perşembe günü atılacak Bodrum Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi 113 Milyon 600 Bin TL’ye mal olacağı açıklandı. 

 

 

 2 Kademeli olarak planlanmış ve ÇED Olumlu Belgesi de alınmış olan Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin toplam kapasitesi 37 bin metreküp ve 200 bin nüfusa hitap edecek. 

 

Bodrum’un  altyapısı için imzaların atılması ve değerlendirme aşamasında olan Gümbet- Gümüşlük arıtma modernizasyon ihalesi ile birlikte toplam yatırımı 400 Milyon TL’yi bulacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan ve inşaatı başlayan Bodrum Torba altyapı yatırımı da 250 Milyon TL değerinde ve Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı 27 yıl gibi bir sürede ödeyecek.

 

 

Tarih: 19-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum