içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Theodorikakos Türkiye sınırında konuştu: Her türlü tehdit ve saldırıya cevap vermeye hazırız

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos Batı Trakya’daki Türkiye Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu. 37 kilometrelik çelik ve beton çitin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Takis Theodorikakos “Yunanistan’ın sınırları aynı zamanda AB sınırlarıdır. Her türlü tehdit ve saldırıya cevap vermeye hazırız” dedi.

Theodorikakos Türkiye sınırında konuştu: Her türlü tehdit ve saldırıya cevap vermeye hazırız
Haberi Sesli Dinle

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı ve iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Takis Theodorikakos Batı Trakya’nın Dedeağaç (Evros) ilindeki Meriç Nehri sınırında bulunan ve yapımına bir yıl önce başlanan 37 kilometre uzunluğundaki çelik ve betondan yapılı dev sınır duvarlarını ziyaret etti.

 

TÜRK ASKERLERİNİN BULUNDUĞU BÖLGEDE AÇIKLAMA YAPTI

 

Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan Nea Vysa ve Kastanies sınır kapılarında Türk askerlerinin de bulunduğu bölgeye 50 metre kadar yaklaşan Takis Theodorikakos’in burada yaptığı açıklamalar Yunanistan medyasında günün konusu oldu.

 

250 YENİ SINIR MUHAFAFIZI GELİYOR

 

Takis Theodorikakos yaptığı açıklamada 37 kilometrelik çelik ve beton çitin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, sınır bölgesine 250 yeni sınır muhafızı konuşlandırılacağını belirterek "Yunanistan'ın Türkiye ile olan sınırı aynı zamanda Avrupa Birliği'nin de sınırıdır. Yunanistan genelinde vatandaşların güvenliğinin bir koşulu olan sınır güvenliğini güçlendiren  37 kilometrelik çitin tamamlanmasına çok az kaldı” diye konuştu.

 

 

HER TÜRLÜ TEHDİT VE SALDIRIYA CEVAP VERMEYE HAZIRIZ

 

Theodorikakos açıklamasının devamında ise Yunanistan, Avrupa hukukunun ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır ve aynı zamanda, anavatan sınırlarına yönelik herhangi bir yeni tehdit veya saldırıyla karşı karşıya kalmaya kesinlikle hazırız. Yunan-Fransız anlaşmasının imzalanmasından sonra, daha da güçlendik. Güvenlik güçleri vatandaşlarla ve yerel yönetimle birlikte hareket etmektedir. Sınır güvenliği bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri altında tam teyakkuzda ve hazırız” diye konuştu. Theodorikakos daha sonra  Yunanistan Emniyet Teşkilatı’nın operasyon merkezlerinden biri olan  Nea Vyssa ve ardından Orestiada Sınır Muhafız Bölümü’nün bulunduğu Heimonio köyünü ziyaret etti.

Tarih: 10-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum