içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TGB: ABD askerlerinin başına çuval geçirdik

Bodrum'da 2012 yılında Amerikan askerinin başına çuval geçirmişlerdi. TGB bu kez İstanbul'da bir ABD askerinin başına çuval geçirdi.

TGB: ABD askerlerinin başına çuval geçirdik
Haberi Sesli Dinle

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), "ABD'nin kaos planlarına, Amerika'nın taşeronları FETÖ ve PKK'ya, Türkiye'yi kuşatmak isteyen üslerine, on düvele karşı, mazlum milletlerin katili, yenilen ABD'ye bir kez daha çuvalımızı geçirdik" açıklaması yaptı.

 

ABD donanmasının 6. filosuna ait ‘USS Mount Whitney’ adlı amfibi komuta kontrol gemisi, Ege Denizi yönünden gelip Çanakkale Boğazı’nı geçerek dün akşam saatlerinde İstanbul Sarayburnu limanına demirlemişti. ABD donanmasına ait geminin Karadeniz'e geçeceği açıklanmıştı.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Türkiye Gençlik Birliği, “Sarayburnu’nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik… ABD’nin kaos planlarına, Amerika’nın taşeronları FETÖ ve PKK’ya, Türkiye’yi kuşatmak isteyen üslerine, on düvele karşı, mazlum milletlerin katili, yenilen ABD’ye bir kez daha çuvalımızı geçirdik” açıklamasında bulundu.

 

“ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINDA”

 

“Yankee Go Home ve Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları eşliğinde çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, “Siz milyonlarca Müslümanın katilisiniz. PKK-YPG teröristine tonlarca silah verdiniz, veriyorsunuz. Ama Irak’ta, Libya’da, Suriye’de, Afganistan’da ve Türkiye’de mağlup oldunuz. Siz bizim düşmanımızsınız ve burada istenmiyorsunuz. Amerikan askerlerinin topraklarımızda özgürce dolaşmasına izin veremeyiz. Yankee evine dön” dedi.

 

“10 BÜYÜKELÇİNİN BİLDİRİSİNE CEVAP VERİLDİ”

 

Gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği, “Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Amerikan askerinin kafasına çuvalı geçirerek ABD'ye meydan okudu. Bu eylemi ABD'nin Türkiye'yi karıştırma ve kaos planlarına meydan okumak için yapan TGB üyeleri, Doğu Akdeniz'deki ABD tehditlerine ve 10 Büyükelçinin Türkiye'nin egemenlik haklarına saldıran bildirisine karşı Amerikan askerinin kafasına çuvalı geçirerek cevap verdi” ifadelerini kullandı.

 

BODRUM’DA MAYIS 2012 YILINDA NE OLMUŞTU?  O GÜNÜN HABERİ 

Bodrum'da ABD Askerine Çuval Geçiren 8 Genç Hakim Karşısında

Bodrum'da 20 Ekim 2011 tarihinde USS Ramage adlı ABD gemisi askerlerinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin yargılanmasına başlandı.

Bodrum'da 20 Ekim 2011 tarihinde USS Ramage adlı ABD gemisi askerlerinin başına bir grup Türkiye Gençlik Birliği üyesi çuval geçirmişti. Olayla ilgili ABD askerleri şikayette bulunmuş ve 8 kişi hakkında 'Kişi Hürriyetini Sınırlama ve Hakaret' suçlarından 16 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bu gün görüldü. Tutuksuz yargılanan 8 kişi hakim karşısına çıktı. Adliye kapısında yaklaşık 100 kişide arkadaşlarına destek için pankart açıp ABD aleyhinde slogan attı.

 

 

Aralarında Muğla'dan gelen Çevik Kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu yaklaşık 75 kişilik polis ekibi Adliye bahçesinde hazır bekledi. Hakim karşısında ifade veren Safa Parlak, Beyhan Korkmaz, Hidayet Dakmaz, Özgür Bursalı, Umut Alparslan, Utku Reyhan, Mustafa Üzek, Cemil Gözel adlı gençleri Mustafa Gürkan, Ahmet Yüzüak, Emre Atmaca, Mehmet Cengiz adlı 4 avukat savundu.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yaparak, 25 Eylül e ertelenen duruşmada beraat etmeyi beklediklerini söyledi. Utku Reyhan hakimin olay anı görüntülerinin kendilerine iade edilmesini kabul ettiğini açıkladı.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, "20 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ABD askerinin başına çuval geçirme olayı ile ilgili davanın ilk duruşması bugün görüldü. Savunmamızı verdik. Bize adi suçlamalar yöneltildi. Kişi hürriyetin den alıkoyma hakaret etme gibi biz mahkemede bunun siyasi bir eylem olduğunu basit bir sokak kavgası gösterileceğini kabul etmedik. ABD nin Türkiye'de üstleri vardır ajanları vardır. 2003'te ABD askerleri bizim askerlerimize çuval geçirmişti herhangi bir soruşturma yapılmamıştı. Olay görüntülerinin tarafımıza iade edilmesine karar verildi" dedi.

OLAY

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için Bodrum'a gelmiş, gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

Tarih: 02-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum