içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Rusya Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran'a uzattı

Rusya, 15 Nisan-1 Haziran dönemi için ilan ettiği Türkiye'ye charter uçuş yasağını uzatma kararı aldı. Açıklama üzerine tur operatörleri Rusya'da Türkiye turu satışlarının 15 Haziran'a kadar durdurdukları duyurdu.

Rusya Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran'a uzattı
Haberi Sesli Dinle

Yapılan açıklamada, "Türkiye ve Tanzanya'daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

Açıkamada bu tarihten sonrası için "gelişmelere göre yeniden değerlendirme yapılacak" denildi.

Konuyla ilgili açıklamanın hükümetten değil Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden gece yarısına doğru gelmesi dikkat çekti.

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS konuyla ilgili hükmetten resmi bir açıklama almak istediğnde yanıt alamadı. Bunun üzerine TASS karargaha yakın iki kaynağa atıfta bulunarak haberi geçti.

Rus İnterfaks ajansı da adının açıklanmasını istemediği bir yetkilinin "Rusya'nın Türkiye ile hava trafiği temmuzdan önce başlayamaz" dediğine ilişkin haber geçti.

Bu arada Forbes dergisinin Rusça versiyonu, kendi kaynaklarına dayanarak uzatma kararının 21 Haziran ya da 1 Temmuz'a kadar geçerli olabileceğini yazdı.

Tarih: 01-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum