içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Pandemi gününde açılan pazar yerlerinde gerginlikler yaşandı, esnafta vatandaşta isyan etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün (8 Mayıs 2021) vatandaşları ve üreticileri mağdur etmemek için bazı mahallelerde pazar yerleri kuruldu. Genelgeye göre Pazar yerlerine araç ile gelmek yasak olması nedeniyle kurallara uymayanlara idari para cezası kesildi, araçları çekildi. 53 mahallenin bulunduğu Bodrum ilçesinde 25 mahallede Pazar yeri kuruldu. Kaymakam Bekir Yılmaz’ın Pazar yeri ziyaretinde ise bir esnaf pandemi kurallarına uyulmadığını belirterek sert tepki gösterdi.

Pandemi gününde açılan pazar yerlerinde gerginlikler yaşandı, esnafta vatandaşta isyan etti
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 8 Mayıs tarihinde kurulan pazar yerlerinde denetimler sıkı tutuldu. Araçları ile pazar yerine gelen vatandaşlara ceza kesildi, araçları çekildi. Bazı vatandaşlar ise araçlarının çekilmesini son anda önlerken ceza yemekten kurtulamadı. Korona virüs tedbirleri kapsamsında kurulan pazar yerlerinde yoğunluk olmaması adına vatandaşlar içeriye sırayla alındı.

 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise pazar yerlerini dolaşarak denetimlerde bulundu. Yılmaz’ın Gümbet Pazar yeri denetimi sırasında bir pazarcı esnafı, pazar yerinin yarısının boş olmasına rağmen tezgâh aralarının çok sık olması ve sosyal mesafeye uyulmaması nedeniyle tepki gösterdi.

 

ESNAF ÜRÜN SATARKEN CORONAYA YAKALANACAĞIZ, DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

 

Kendisini kaymakamın önüne atarak yüksek sesle bağırarak konuşan Pazar esnafı Turgay İlhan “Pazar yerinin yarısı kullanılmadığı için biz tezgahlarımızı her zamanki yerlerimize kurduk ama maalesef sosyal mesafe yok. Benim ailemden birisi hasta olursa ben ne yapacağım? Biz kendimizi korumaya çalışıyoruz ama bu pazar yerinde mümkün değil. Haftada bir gün pazarımız var satış yapalım dedik ama kurallara uyulmaması bizi üzdü.” İfadelerini kullandı.

 

Kaymakam Yılmaz ise 15 Mayıs tarihinde tekrar kurulacak pazar yeri için bütün alanının kullanılmasını ve tezgâh aralarındaki mesafeye dikkat edilmesi talimatını verdi.

 

 

 

 

Tarih: 08-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum