içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Muğla Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı yapıldı

Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı Muğla'nın Ortaca ilçesi Okçular mahallesinde üreticiyle buluştu.

Muğla Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı yapıldı
Haberi Sesli Dinle

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu' nun konuşmacı olarak katıldığı kurultayda Okçular muhtarı Bayram Özal ile birlikte Vatan Partisi İl başkanı Emre Aykın’ da yer aldı .

 

Türkiye'nin içinden geçmiş olduğu ekonomik zorluklara değinen Hakan Topkurulu bu sorunların üreticinin üretmesi ile devletin plan ve tasarruf modeline geçmesiyle sona ereceğini vurguladı.

 

Türkiye'nin 2020 yılında 1923'den beri en iyi üretimini yaparak rekor kırmasını Topkurulu şu şekilde değerlendirdi

 "Sayın Pakdemirli : "Türkiye 2020 yılında üretim rekoru kırdı." dedi. Ancak ne oldu biliyor musunuz bunların önemli bir kısmı tarlada zebil oldu.Bizim köylümüz mühendisleriyle beraber nerede ne zaman ne ekeceğini bilecek.Bizler çiftçinin üretimini tarlada kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Tarım politikasını devlet planlamaları ile ele almalıyız "

  Hakan Topkurulu, "Ortaca'da pamuktan narenciyeye dönülmüş, narenciye sökülmüş, nar üretimine geçilmiş, seracılığa başlanmış. Şimdi ise İstanbul'dan gelenlere tarım arazileri satılıyor ve villa yapılıyor. 3 sene sonra sizler o villaların bahçelerinde bahçıvanlık yapacaksınız" dedi ve Türkiye'deki yanlış tarım politikaları nedeniyle kararsızlık ve karamsarlığın hakim olduğunu söyledi.

Bu karamsarlığın özellikle Muğla'da çiftçiyi tarlasını yüksek fiyattan satmaya yönlendirdiğini belirten Topkurulu, "Turizmi ile ön planda olan Muğla'da tarımla uğraşan insanlar, bir yandan ekonomik zorluklarla mücadele ederken, diğer yandan arazi fiyatlarının yüksekliğinden etkileniyor. Fakat ne olursa olsun arazimizi satmayıp üretimi bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmasına şu şekilde devam etti

 Vatan Partisi bu topraklardaki üretimi korumak için göğsünü siper etmeye hazır.

Gıda ihracatına kota ve vergi getiren ülkeler var, önümüzde gıda güvenliğinin gündeme geldiği bir süreç var. Gıda güvenliğini ancak üreterek ve üreticiyi baş tacı yaparak sağlayabiliriz. Bu bir devlet meselesidir Atatürk Türkiye'sinin hedefidir. Biz hazırız.

Üretici hasadının kazancını dolara, dövize yatırmayacak! Türk lirasına yatıracak. Türk lirasının değerli olduğu bir Türkiye kuracağız.

 

Okçular Mahallesi muhtarı Bayram ÖZAL ‘Biz köylüler olarak üretmeye hazırız, üretiyoruz da ancak ürünlerimiz dalında kalıyor. Devletin planmasıyla satış konusu düzenlenebilirse girdi maliyetlerini karşılayacak şekilde alıcı bulunursa ancak üretimin sürekliliği sağlanabilir. ‘’dedi. Özal ayrıca şunu da belirtti Büyükşehir yasasıyla köyümüzün mahalle statüsünde yer alması da üretimin korunmasını zorlaştırıyor. Kırsal bölgeler ilan edilerek bu sorun da çözülebilir. ‘’ İl Başkanı Emre Aykın, Üretim Devrimi programının uygulanmasının artık bir zorunluluk olduğunu çünkü üreticilerin taleplerini karşılamanın ve ülkenin kalkınmasını sağlanmanın ancak böyle mümkün olabileceğini belirtti. Aykın şu şekilde ekledi Üreticilerin Milli Hükümetini hep birlikte kuracağız!

 

 

Kurultaya 50 yıldır vergisini, ecrimisilini ödeyerek ekip-biçtiği, zeytin yetiştirdiği arazileri TOKİ tarafından Ankara ve İstanbul’da yapılan ihalelerle satılan Köyceğizli çiftçiler de katıldı.

Köylüler, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Toparlar Mahallesinde mülkiyeti hazineye ait yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekare büyüklüğündeki arazi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredilmesinden kaynaklı 50 yıldır vergisini, ecrimisilini ödeyerek ekip-biçtiği, zeytin yetiştirdiği, geçimini sağladığı arazileri kaybetmek ve üretim yapamayacak duruma getirilmek üzere olduklarını ifade ettiler. Bölgede konut ihtiyacının tartışmalı olduğunu da ifade eden köylüler mağduriyetlerini dile getirdiler.

İl Başkanı Emre Aykın, böyle durumlarda kamu yararına bakmak gerekiyor. Ev ihtiyacı varsa ve ev yapılması kamu ihtiyacı ise yapılır ancak bir ev ihtiyacı da yoksa üretim yapanları düşünmek kamu yararına olacaktır. Her şeyi üretimi baltalamadan yapacağız ve üreticiyi koruyacağız. Emre Aykın, Muğla’da yapılacak bir sonraki Üretim Devrimi Kurultayını  Köyceğiz’de yapacakları sözünü vererek, konunun da takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

 

Tarih: 14-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum