içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mitsotakis: Niyetim Türkiye ile silahlanma yarışına girmek değil

Atina Demokrasi Forumu’nda konuşan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis New York Times gazetecisi Steven Erlanger ile yaptığı konuşmada “ Macron ile stratejik bir ortaklığımız var. Taraflardan biri saldırıya uğrarsa diğerinin yardım edeceğini söyleyen karşılıklı savunma yardımı maddesi var. Bu, Fransa'nın taahhüdünü değil, aynı zamanda Doğu Akdeniz bölgesine olan ilgisini de sembolize ediyor. Ayrıca Türkiye ile silahlanma yarışına girmeye niyetli değilim" diye konuştu.

Mitsotakis: Niyetim Türkiye ile silahlanma yarışına girmek değil
Haberi Sesli Dinle

Atina Demokrasi Forumu’nda New York Times gazetecisi Steven Erlanger'in sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Fransa ile geçtiğimiz hafta yapılan savunma işbirliği anlaşması ile  ilgili olarak “Anlaşma, üye devletlerin savunma yeteneklerinin yükseltilmesine ilişkin NATO yönergeleriyle uyumludur. Vatanımı savunmak benim görevim. Aynı zamanda, AB'nin, NATO'nun Kuzey Atlantik İttifakı'nın onayı olmadan dahil olmak istemediği alanlarda çıkarlarını savunmak için hareket etmesi yönünde açık bir duruştur. ABD ile savunma anlaşmasının 5 yıl daha uzatılmasını imzalamaya hazırız. ABD, Fransa ve Yunanistan arasında rekabet yok, bu girişimler birbirini tamamlıyor. NATO üyesi olmaktan gurur duyuyoruz, bu açık ara en başarılı ittifaktır ", diye konuştu.

 

TÜRKİYE İLE BİR SİLAHLANMA YARIŞINA GİRMEYETE NİYETLİ DEĞİLİM



Mitsotakis Türkiye ile ilgili bir soruya ise  , "Yaptığımız yatırımlar ülkenin mevcut mali çerçevesi içindedir ve hiçbir durumda diğer önceliklerimizin zararına yapılmamaktadır. Türkiye ile bir silahlanma yarışına girmek niyetinde değilim ancak ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumak durumundayız” dedi. 

 

2015 YILINDAKİ GÖÇMEN OLAYLARINI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ


Mitsotakis açıklamasının devamında 2015 yılında yaşanan göçmen akınını bir daha yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
 

Tarih: 30-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum