içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Milaslı genç çiftçi ata topraklarında muz yetiştiriyor

Milas’ta dede yadigarı topraklarda son teknoloji sera kurarak muz yetiştiren 25 yaşındaki Milaslı genç çiftçi Arif Mert Gümüşkesen, örnek üretimiyle serasında ailesi ile ilk muz hasadını gerçekleştirdi. Genç çiftçi, şimdi Milas başta olmak üzere bölgedeki tüketicilere Milas markalı muz ile hizmet verecek.

Milaslı genç çiftçi ata topraklarında muz yetiştiriyor
Haberi Sesli Dinle

Milas’a bağlı Damlıboğaz Mahallesi’nde ilçenin ilk yerli ve milli muz yetiştiriciliğinde ilk hasat gerçekleştirildi. 14 aylık üretim sürecinin ardından yetişen muzlar, kalite bakımından herkesi tatmin etti.

 

Milas’ın Damlıboğaz Mahallesi’nde annesi Fatma Kaya’nın desteğiyle ata yadigarı topraklarda muz üretimine başlayan 25 yaşındaki ziraat mühendisi Arif Mert Gümüşkesen, Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak görev yapan Ümit Özgüç ve Ali Gölgedar’ın katılımı ile ilk muz hasadını yaptı.

 

MİLASTA EGZOTİK MEYVE ÜRETİMİNDE ÖRNEK OLMAYI HEDEFLİYOR

 

Milas’ın bereketli topraklarında her şeyin yetişebileceğini göstermek istediğini ifade eden genç çiftçi Arif Mert Gümüşkesen, muz yetiştiriciliğine başlama hikayesini şu sözlerle anlattı:

 

“Ziraat Mühendisiyim… Mezun olduktan sonra bir süre hayvancılıkla uğraştım. Hayvancılığın yanında alternatif alanlarda da üretim yapmak için dedemden miras kalan bu tarlayı değerlendirmek için yaklaşık 1 buçuk milyonluk yatırım ile muz serası kurduk. Annemden, ailemden aldığım destekle… Milas’ta bir Milaslı olarak aile işletmeciliği yapıyoruz. Allah rahmet eylesin dedem Arif Kaya’nın ata toprağında yapıyoruz bu üretimi. En büyük destekçim annem Fatma Kaya’ya da özellikle şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum.   

 

Burada 5 bin metrekare alana 2 yıl önce ful otomasyonlu bir sera kurduk ve bin adet muz dikimi gerçekleştirdik. 13-14 aylık bir bakımdan sonra ilk hasadımızı yapıyoruz. Muz yetiştiriciliğinde özellikle organik üretimi gerçekleştirmeye çalıştım. Sera içinde tavuk gezdirerek, zararlılarla mücadele ettik. Keçi gübresi ile muz fidanlarımızı besledik. Bunun yanında tabiî ki profesyonel destek de aldık. Antalya bölgesinden ziraat mühendisleriyle çalıştık. Bunun yanında Milas Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Ali Parlu ve ekibinin ciddi desteğini gördüm. Ziraat Mühendislerimiz Ümit Özgüç, Ali Gölgedar ve diğer ilçe tarım personeli her zaman yanımızda oldu. Milas Ziraat Bankası Müdürümüz Sayın Mehmet Akduru’da bu üretim tesisini kurmamda yardımcı oldu. İşlemlerimizi hızlı bir şekilde sağladı. Ona da şahsım ve ailem adına minnettar olduğunu belirtmek istedim.

 

Milas Ziraat Odası Başkanımız Sayın İsmail Atıcı ve ekibine de beni motive ettikleri, yol gösterdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yolda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

Tarih: 07-11-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum