içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Köy düğününde keşfedildi, voleybolda Milli formayı giydi

Milas düğünlerinden voleybolda Avrupa’nın zirvesine. Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Büşra Şahin 13 yaşında köy düğününde oynarken öğretmenleri tarafından voleybola yönlendirildi.

Köy düğününde keşfedildi, voleybolda Milli formayı giydi
Haberi Sesli Dinle

Kısa zamanda ilçe sınırlarına sığmayan kabiliyeti ve başarılı çalışması ile Sultanlar Ligi’ndeki THY Voleybol Takımı’nda yer almayı başaran Şahin amacının önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir grafik çizmek olduğunu belirterek “Ulu önder Atatürk’ün bize emanet ettiği gençliğe uygun olarak çalışmalarımı sürdürüyorum, amacım voleybolda çok daha iyi yerlere gelerek bu sporu yapmak isteyen küçük kız  çocuklarımıza her türlü desteği vermek” dedi. Şahin başarısını SÖZCÜ’ye anlattı.

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Beden Eğitimi öğretmeni ve okul müdürü İbrahim Şahin ile ana sınıfı öğretmeni ve okul müdürü Emine Şahin’ın kızı 24 yaşındaki Milli Voleybolcu Büşra Şahin voleybol hızla yükselen başarısını ve yaşam hikayesini  anlattı.

 

 

13 YAŞINDA DÜĞÜNLERDE OYNARKEN KEŞFEDİLDİ

 

Voleybol Sultanlar Ligi’ndeki THY Voleybol Takımı’nın orta oyuncusu 1.90 metre  boyundaki Şahin 13 yaşındaki iken Milas’taki bir köy düğününde oynarken beden eğitimi öğretmenleri Ünsal Çelik, Eşref Mete ve Mahmut Gökova tarafından keşfedildiğini belirterek “Düğünde oynuyordum, o zaman 1.82 boyundaydım, yaşıtlarımın arasında uzun boyum ile hemen dikkat çekiyordum. Öğretmenlerde babamın arkadaşlarıydı ve bana voleybola başlamam için antrenmanlara gelmemi söylediler. Ben 13 yaşına kadar hep derslerimle ilgilendiğim için spor yapmamıştım. Yani Voleybol’a 13 yaşında Milas Belediye Spor Kulübü’nde başladım” diye konuştu.

 

BAŞARILI OLDUKÇA DESTEK ARTTI

 

İstanbul’da yaşayan beden eğitimi öğretmeni ve Efeler Ligi Takımlarından Bingöl Solhanspor’da forma giyen Mert Güneş ile evlenen Şahin açıklamasının devamında kendisine Voleybol’da en ok destek olanların başında CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat geldiğini belirterek “Ben voleybolda ilerledikçe bana olan destekte arttı. Grup maçlarında önce İstanbul Yeşilyurt Kulubü’nden teklif aldım ve üniversiteyi de İstanbul’da okumak için kabul ettim” ifadelerini kullandı.

 

 

THY’DE OYNAMAK BENİM İÇİN GURUR VERİCİ

 

Voleybol oynarken bir yandan da eğitimini sürdüren ve İstanbul Arel Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden mezun olan Şahin açıklamasında “Yaklaşık 7 yıl Yeşilyurt Spor Kulübü’nde oynadım. O kulüp bana çok şey kazandırdı. Günde altı saat antrenman yaparken bir yandan da derslerime çalışıyordum. Her ikisini birlikte götürdüm. Ardından 2019 yılında Süperligin şampiyonu THY Spor Kulubü’ne geçtim. Başarılarım ard arda geldi. Ardından Milli Takım kapısı bana açıldı. THY Spor Kulübü çok daha  profesyonel bir spor kulübü. Bu spor kulübünde de spor yaşamım için olumlu güzel katkılar elde edeceğime inanıyorum. Takımda ki bizlerden büyük sporcu ablalarım da bana ve takımda ki diğer genç oyunculara destek oluyorlardı ve böylelikle takımda daha fazla yer almaya başladım. THY Voleybol Takımı ile bu sezon son maçımızda Eczacıbaşı’nı serinin üçüncü maçında 3-2 yenerek sezonu üçüncü tamamladık”diye konuştu.

 

 

AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİNDE MÜCADELE ETMENİN HEYECANINI YAŞAYACAĞIM

 

 Şahin “Bu başarıyla Avrupa Şampiyonlar liginde oynama hakkını elde ettik. Sezon içersinde Balkan Kupasını kazandık. THY Kulübünün tarihinde elde edilen bu ilk başarıda katkım olduğu için mutluyum. Yeni sezon için yeniden THY ile sözleşme imzaladım. Yani 1 sezon daha THY formasıyla hem lig hem de Avrupa Kupası Maçlarında oynamaya devam edeceğim. Voleybolda her zaman hedefim olan bir rüyam gerçekleşti ve Türk Milli Kadın Voleybol Takımının genç yetenekler kadrosuna davet edildim. Mayıs ayı içersinde başlayacak Milli Takım Kampına katılacağım. İyi bir kamp dönemi yaşayıp ilerleyen günlerde milli takımımızda yer almak Kırmızı Beyaz forma ile ülkemi temsil etmek istiyorum” dedi.

 

ATATÜRK OLMASAYDI BU GÜNLERİ GÖREMEZDİM

 

Şahin voleybol ve eğitimin çok iyi birlikte yürütülebileceğini belirterek “Fizyoterapi Bölümü’nü bitirdim 4 yıllık bir eğitim hayatımı tamamladım. Bu alanda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

Eğitimle spor bir arada yürümez algısını asla kabul etmiyorum. Eğitim ve spor bir arada gayet başarılı şekilde gidebilir. Önemli olan spor ve antrenman zamanlarınızla eğitime ayıracağınız zamanlarınızı planlamanız ve uygulamanız gerekmektedir. Ulu Önder Atatürk bu ülkeyi her alanda bizlere teslim etti. Bizde o yolda ilerliyoruz. Hem eğitimli hem sporda başarılı hemde özellikle kız çocukları olarak güçlü olmak zorundayız. Atatürk’ün koyduğu bu hedefler olmasaydı bugün biz bu seviyelere gelemezdik” diye konuştu.

 

 

VOLEYBOLU SEVEN ÇOCUKLARA DESTEK OLACAĞIM, HAYALLERİNE KAVUŞMALARI İMKANSIZ DEĞİL

 

Buradan aile büyüklerimize seslenmek istiyorum, diyen Büşra Şahin, olanağı olmayan küçük kız çocuklarını voleybol sporuna kazandırmak için her türlü desteği vereceğini belirterek“Lütfen spor yapan çocuklarınıza destek olun. Eğitim ve spor düzenli olduğu zaman öğrencilerimiz daha başarılı olacaklardır. Voleybol oynamak isteyen spor yapmak isteyen gençlerimize asla vazgeçmeyiz hayallerinizden diyorum. Kendinize inanır ve güvenirseniz ve elbette çok çalışırsanız sizlerde bir gün hayallerine kavuşabilirsiniz diyorum” ifadeleri ile açıklamalarını tamamladı.

 

 

 

 

Tarih: 02-05-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum