içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Komşuda her 10 vatandaştan 8’i faturalarını ödeyemez hale geldi

Avrupa Birliği’nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu kurumu Eurobarometre’nin yaptığı araştırmaya göre, her 10 Yunanlıdan, 8’i faturalarını ödeyemiyor. Eurobarometre’nin verilerine göre, faturaların ödenmesi konusunda zorluk çeken 27 AB ülkesi arasında Yunanistan birinci sırada yer alıyor.

Komşuda  her 10 vatandaştan 8’i faturalarını ödeyemez hale geldi
Haberi Sesli Dinle

Avrupa Birliği’nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu kurumu Eurobarometre’nin yaptığı araştırma Yunanistan medyasında yayınlandı. Araştırma’da en çarpıcı detay  her 10 Yunanlıdan, 8’inin faturalarını ödeyemediği olarak gösterildi.

 

YAŞAM ŞARTLARI DAHADA KÖTÜYE GİDECEK
Eurobarometre’ye göre, Yunanlıların yüzde 87’si önümüzdeki yıl yaşam standartlarının kötüleşeceğine inanıyor. Yüzde 12’lik bir kesim ise herhangi bir değişiklik beklemiyor; yaşam standardının iyileşeceğine inananların oranı ise yüzde 1’de kalıyor.

Eurobarometre’nin raporuna göre, Avrupa genelinde gelecek yıl yaşam standardının düşeceğine inananlar yüzde 73’lük bir oranı oluşturuyor. Yüzde 24’lük bir kesim değişiklik beklemiyor, yüzde 2’lik bir kesim hayat standartların iyileşeceğine inanıyor, yüzde 1’lik kesim de cevap vermiyor.

Yunanlılara son bir yıl içinde faturalarını ödemekte zorluk çekip çekmedikleri sorulduğunda yüzde 50’si ara sıra, yüzde 36’sı çoğu zaman, %14’ü ise hiçbir zaman faturalarını ödeyemediklerini belirtiyor.


AVRUPA ÜLKELERİNDE FATURA ÖDENMESİ SORUN DEĞİL
Aynı soruya diğer AB ülkelerinin vatandaşlarının yüzde 62’si faturalarını ödemekte sorun yaşamadıkları, %28’i zaman zaman sorun yaşadıkları, %9’u çoğu zaman mali durumlarını idare etmekte sorun yaşadıkları yanıtını veriyor.


YUNANİSTAN AB ÜLKELERİ ARASINDA 1. SIRADA
Eurobarometre’nin verilerine göre, faturaların ödenmesi konusunda zorluk çeken 27 AB ülkesi arasında Yunanistan birinci sırada yer alıyor.

Faturaların ödenme zorluğu yaşanmadığı ülkelerde ilk üç sırayı İsveç, Danimarka ve Finlandiya alıyor.

 

Tarih: 30-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum