içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kabukları ve yüzgeçleri parçalanan dev caretta ölü olarak karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah karaya vuran 60 kilogram ağırlığındaki dev caretta carettanın sırt kabuklarının ve yüzgeçlerinin parçalandığı ve ölü olarak karaya vurduğu belirtildi. Carettayı Delfi Otel yöneticisi turizmci Mehmet Dağoğlu buldu.

Kabukları ve yüzgeçleri parçalanan dev caretta ölü olarak karaya vurdu
Haberi Sesli Dinle

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi sahilinde bu sabah saatlerinde yürüyüş yapan Delfi Otel yöneticisi ve turizmci Mehmet Dağoğlu’nun karaya vurmuş ve ölü olarak bulduğu dev caretta carettanın sırt kabukları ile yüzgeçlerinin parçalandığı iddia edildi.

Carettanın üzerindeki kabukların bir darp sonucu parçalandığını ve 70 cm. uzunluğunda en az 60 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Dağoğlu “Sabah yürüyüş yaparken bulduğumuz caretta caretta ölüydü, ama bize göre normal bir ölüm değildi, çünkü sırtındaki kabuklar parçalanmıştı ve yüzgeçlerden bazıları ağır hasarlaydı, ya bir tekne çarptı yada darp edildi. Bölgemizde şu anda onlarca caretta caretta yaşam mücadelesi veriyor, durumu belediye yetkililerine haber verdik, bu tür koruma altındaki canlılara yönelik saldırılar ne yazıkki azalmıyor” diye konuştu. Caretta belediye ekipleri tarafından bölgeden kaldırıldı.

 

 

Tarih: 09-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum